Slovenija

V Kranjski Gori ob povečanem obisku največ težav s parkiranjem

Kranjska Gora sodi med najbolj obiskane kraje v državi, kar kraju poleg številnih koristi prinaša tudi nekaj problemov. Na te lahko računajo tudi v času nordijskega svetovnega prvenstva v Planici. Največja težava je parkiranje, zato nova županja razmišlja o vzpostavitvi novega parkirišča. Nadaljuje pa tudi prizadevanja za turistično ambulanto.

Preberi »

Na Krasu s pogozdovanjem pospešujejo obnovo gozda po požaru

Na goriškem in komenskem Krasu, kjer je lansko poletje divjal največji požar v zgodovini samostojne Slovenije, se je obnova pogorelega gozda že začela. Trenutno poteka čiščenje najbolj prizadetih gozdnih površin. Ker pa je obnova s pogozdovanjem hitrejša in drugačna od naravne, gozdarji s prostovoljci že zasajajo tudi prve drevesne sadike.

Preberi »

Zaradi močnega vetra po državi obilo preglavic, tudi v prometu

Močan veter je danes povzročal obilo preglavic predvsem v severnem, vzhodnem, jugovzhodnem in osrednjem delu Slovenije. Veter je podiral drevesa, elektro in komunikacijske drogove ter odkrival strehe objektov. Zaradi podrtega drevja je bilo neprevoznih nekaj cest, zaradi vetra sta bili zaprti tudi smučišči na Krvavcu in Kaninu.

Preberi »

Ema Klinec z drugim mestom do petih stopničk v sezoni

Slovenka Ema Klinec (256,3 točke) je na tekmi smučarskih skakalk za svetovni pokal v nemškem Willingenu zasedla drugo mesto. S sijajnim finalnim skokom jo je ugnala le domačinka Katharina Althaus (264,4). Tretje mesto je pripadlo Japonki Sari Takanashi (245,7).

Preberi »

Previdno: Številne lažne spletne trgovine, predvsem z obutvijo

Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT v sklopu programa Varni na internetu opozarja na številne lažne spletne trgovine, predvsem z obutvijo. Prijave pretentanih kupcev prejemajo vsakodnevno, od novembra 2022 so zaznali že 40 lažnih spletnih trgovin. Vsem je skupno ime Slovenija ali Ljubljana v naslovu spletne strani in zelo nizke cene artiklov, v večini primerov gre za znane blagovne znamke superg

Preberi »

Dogodki