Slovenija

Policijsko poročilo, 21.4.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 241 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Preberi »

Šter: Pred potovanjem moramo poznati razmere, v katere bomo pripotovali

Vodja konzularne službe na MZZ Andrej Šter je v pogovoru za STA pred prihajajočimi prazniki opozoril, da je varno potovati takrat, ko poznamo razmere, v katere bomo pripotovali. Čeprav ljudje iščejo predvsem razmere in okoliščine, ki so veljale pred pandemijo, Šter svari pred lažnim oglaševanjem destinacij, da pri njih ni covida-19.

Preberi »

Vlada danes o sproščanju ukrepov: Sprostitev gibanja med regijami, dovoljene prireditve do 100 ljudi?

Vlada bo danes na seji obravnavala epidemiološko stanje v državi, ob umirjanju epidemije covida-19 bodo govorili tudi o sproščanju ukrepov po vladnem semaforju. A tokratna seja ne bo posvečena zgolj epidemiološkim, ampak tudi drugim zadevam. Med drugim bodo po napovedi začeli obravnavo resolucije o dolgoročni podnebni strategiji do leta 2050.

Preberi »

Bo naslednji teden na Koroškem odpravljena omejitev gibanja na regijo?

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov je Slovenija trenutno v oranžni fazi, čeprav ukrepi na ravni države še vedno veljajo za rdečo fazo, z izjemo odprtih teras gostinskih lokalov, kjer je že ta teden v veljavi regionalni pristop. Od ponedeljka pa so v vseh regijah dovoljeni tudi organiziranimi shodi do 100 oseb ter poroke z udeležbo 10 oseb. Kateri ukrepi bodo v veljavi naslednji teden pa bo verjetno znano že jutri.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun