Search
Close this search box.

Slovenija

Komisija zahteva poročilo o cenah ogrevanja v Šaleški dolini v roku 15 dni

Komisija DZ za nadzor javnih financ je velenjsko komunalo in občino pozvala k poročilu o določitvi cene daljinskega ogrevanja v Šaleški dolini, računskemu sodišču pa predlagala revizijo postopka določitve te cene. Teš in župan trdita, da je podražitev posledica dražjih energentov in emisijskih kuponov, NSi težavo vidi v komunalnem podjetju.

Preberi »

Včeraj zabeležili slovenski rekord v padcu temperature. Danes se nadaljuje hladno vreme

Včeraj so padavine zajele večji del države, snežilo je tudi v nižje ležečih predelih. Močno se je shladilo, temperatura se je marsikje spustila pod ledišče. Vreme je povzročalo tudi težave. Največ težav sta povzročila burja in sneg, prehod hladne fronte pa je po podatkih Arso prinesel tudi slovenski rekord v padcu temperature v dveh zaporednih dneh.

Preberi »

V rdečih številkah lani že več kot 40 odstotkov domov za starejše

Socialni zavodi navajajo, da je lani negativno poslovalo več kot 40 odstotkov domov za starejše, leto prej pa četrtina. Po njihovem je več kot 600 postelj praznih, ker ni kadra, ki bi skrbel za nove stanovalce. Ministrstvo za solidarno prihodnost pozivajo k ukrepom. Ministrstvo je za STA navedlo, da je z njimi pri reševanju izzivov v rednem stiku.

Preberi »

Kmetijsko ministrstvo opozarja na možnost jutranje pozebe

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano glede na vremensko napoved agencije za okolje za prihodnje dni opozarja na možnost jutranje pozebe in s tem povečano tveganje za morebitne poškodbe na kmetijskih rastlinah. Svetuje preverbo informacij in tehnoloških navodil za preventivno ravnanje pred pozebo.

Preberi »

Na 70 razpisanih mest za specializacijo družinske medicine 22 prijav

Na aprilski razpis specializacij s področja medicine, ki se je iztekel prejšnji četrtek, se je na skupno 70 razpisanih mest družinske medicine prijavilo 22 kandidatov. Na specializacijo iz urgentne medicine pa se je na skupno 30 razpisanih mest prijavilo pet kandidatov, so sporočili iz Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberi »

Dogodki