Slovenija

Minister za zdravje z odredbo začasno ukinja nenujne zdravstvene storitve

Minister za zdravje Tomaž Gantar z odredbo prekinja izvajanje vseh preventivnih zdravstvenih storitev ter nenujnih operativnih posegov, kadar njihova opustitev nima neposrednih negativnih posledic za pacienta. Izjeme so onkološke storitve ter obravnave nosečnic in novorojencev, cepljenja in medicina športa, piše v danes objavljeni odredbi.

Preberi »

Minister dr. Logar pozitiven na testu za covid-19, prav tako poslanka NSi Tadeja Šuštar

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je bil na današnjem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven, je navedeno na spletni strani ministrstva za zunanje zadeve. Poslanka NSi Tadeja Šuštar pa je na svojem Facebook profilu danes potrdila, da je v četrtek prejela pozitiven izid testa na novi koronavirus. V DZ sicer danes seja poteka normalno, poroča STA.

Preberi »

Katere dejavnosti se zapirajo, kaj spada pod izjeme, kako je z zdravilišči?

Država se z novimi ukrepi, ki bodo začeli veljati v soboto, vrača v spomladansko obdobje, je na novinarski konferenci povzel gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Hoteli bodo morali biti zaprti, bodo pa vanje morda kmalu lahko namestili bolnike s covidom-19 z lažjim potekom bolezni. Tečejo pogovori, in sicer o več sto posteljah.

Preberi »

V Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom doslej testiranih 234.000 oseb

Od začetka epidemije je bilo v Sloveniji opravljenih 312.395 testov, testiranih je bilo 234.000 prebivalcev Slovenije, je povedal predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec. Meni, da bo treba uvesti hitre teste, če bi želeli povečati število testov, a je to treba urediti organizirano, da se ne poruši sistem poročanja.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila