Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu ta vikend dogajanje za vse generacije. Čas je za koncerte, druženje, kulturo in šport

V mesecu septembru slovenjgraška občina praznuje svoj občinski praznik. Letos so zaradi covida-19 morali nekatere tradicionalne prireditve kot je SG FEST odpovedati, nekaj dogodkov pa vendarle bo. Kaj nas čaka ta vikend?

Petek, 18. september 2020:

Dogajanje se prične v petek med 16. in 22. uro, ko Športna zveza v organizira že 14. tradicionalno Srečanje športnih društev, dogajanje se bo nadaljevalo tudi v soboto. Več o največji športno rekreativni prireditvi v slovenjgraški občini si preberite tukaj.

Večerno dogajanje pa bo popestril akustični koncert dueta YoU&I. Pod imenom YoU&I se skrivata pevka Ines Kern in kitaristka Urška Tekavc. Koncert se bo odvil na Glavnem trgu s pričetkom ob 20. uri.

Sobota, 19. september 2020:

Med 9. in 15. uro bodo potekala tekmovanja v različnih športnih panogah v okviru Srečanja športnih društev.

Od 10. ure dalje se bodo na stojnicah predstavljale vaške skupnosti in mestne četrti s spremljajočim kulturnim programom domačih izvajalcev. Nekateri bodo prikazovali stare običaje, na odru pa se bodo predstavljala kulturna društva. Za dobro vzdušje bodo poskrbeli Gradiški fantje, Tina Banfro, Moški pevski zbor Franc Ksaver Meško, Adi Smolar, Jenko Miro, Gošnjak in Mrzel, Rok Vavkan in ansambel Naveza.

Ob 18. uri bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti potekala Svečana seja Mestne občine Slovenj Gradec.

Od 20. ure dalje organizatorji za obiskovalce na Glavnem trgu pripravljajo akustični koncert skupine MI2.

Iz JZ Spotur pa vsem obiskovalcem koncertov sporočajo, da bo prireditveni prostor zaradi trenutnih ukrepov omejen z varnostnimi ograjami. Na prizorišče bo oba dni možen vhod in izhod z dveh strani (Glavni trg in Trg svobode). Vstop na prireditveni prostor bo možen le z brezplačnimi vstopnicami, ki bodo na voljo pred koncertom od 18.00 ure dalje na stojnici pred TIC-em in na stojnici pred Elizabetinim domom. Ko bodo vstopnice pošle, vstop na prizorišče ne bo več mogoč.

Preberite še: V Slovenj Gradcu bo otvoritev jeklenega športnega poligona, V Slovenj Gradcu se obeta pestro septembrsko dogajanje

VIR: JZ Spotur, MOSG

Dogodki