Search
Close this search box.

Oblačno z dežjem in visokimi temperaturami za ta letni čas

Po meglenem jutru se bo čez dan oblačilu. Proti večeru bo na zahodu rahel dež. Jutri bo oblačno in deževno.

Zjutraj in dopoldne bo v višjih legah precej jasno, po nižinah pa megleno. Popoldne se bo od zahoda oblačilo. Zvečer bo v zahodnih krajih začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, v južni Sloveniji od 9 do 13 °C.

Ponoči se bo povsod pooblačilo in padavine se bodo razširile nad večji del južne in zahodne Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 7, ob morju do 10 °C.

Jutri bo oblačno in deževno. Padavine bodo čez dan zajele večji del države. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1000 m. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, ob morju do 12 °C.

Obeti

V četrtek bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Na Primorskem bo zapihala burja.

V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo megleno.

Vremenska slika

Nad Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda se Alpam bliža vremenska fronta. Pred njo v višinah k nam z zahodnim do jugozahodnim vetrom doteka topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva v višjih legah precej jasno, po nižinah bo veliko megle ali nizke oblačnosti, ki bo tudi ob severnem Jadranu. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. V Kvarnerju in v Gorskem kotarju bo začelo rahlo deževati.

Jutri bo oblačno s padavinami, ki jih bo največ v sosednjih pokrajinah Hrvaške. Pozno popoldne in zvečer se bo na zahodu začelo jasniti.

Biovreme

V torek bo vremenski vpliv zmerno obremenilen in se bo v noči na sredo še okrepil. V sredo bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazala kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost.

Razmere na cestah

Ponekod po državi je zaradi nizkih temperatur možnost nastanka poledice predvsem na izpostavljenih mestih, zatišnih legah in višjeležečih krajih, vozite previdno.

Voznike opozarjajo, da je na prelazih in ostalih višje ležečih cestah v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig, če tako določajo prometni znaki.

Vir: ARSO in PROMET.si

Dogodki

Po meglenem jutru se bo čez dan oblačilu. Proti večeru bo na zahodu rahel dež. Jutri bo oblačno in deževno.