Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu konec tedna že 14. tradicionalno Srečanje športnih društev

Športna zveza v letošnjem letu organizira že 14. tradicionalno Srečanje športnih društev, članic Športne zveze. Prireditev, ki je v teh štirinajstih letih prerasla v največjo športno rekreativno prireditev v slovenjgraški občini bo v petek in soboto, 18. in 19. septembra 2020.

Rok Konečnik iz Športne zveze Slovenj Gradec pove: “Gibalna aktivnost in športno rekreativno udejstvovanje sta pomemben del našega vsakdanjega življenja. Še posebej pomemben vidik športno rekreativnega udejstvovanja ob današnjem hitrem tempu življenja, je druženje v prijateljskem, zabavnem, sproščenem vzdušju,” ter doda, da so za letošnje 14. Srečanje športnih društev skupaj z izvajalci pripravili pester nabor športnih disciplin. Tekmovanja v različnih športnih panogah bodo potekala v petek med 16. in 22. uro in v soboto med 9. in 15. uro.

Program, ki so ga pripravili je zanimiv.

Organizatorji še povedo, da je prireditev rekreativnega značaja in predvsem nudi priložnost druženja aktivnih članov športnih društev, ki delujejo v MO Slovenj Gradec.

Konečnik še razloži, da je bilo njihovo prvo srečanje športnih društev organizirano 23. septembra 2007 in od takrat naprej je ta prireditev, z aktivnim sodelovanjem lokalnih športnih društev pri sami izvedbi, postala največja športno rekreativno prireditev v MO Slovenj Gradec in tudi na Koroškem.

Sogovornik še razloži, da tekmovanja potekajo na športnih površinah in v športnih dvoranah v slovenjgraški občini in sicer v devetih disciplinah, kot so košarka, odbojka, namizni tenis, streljanje z zračno puško, tenis, mali nogomet, šah, badminton, kegljanje in pohod na Kremžarico. “Vsako leto se te prireditve udeleži med 400 do 500 članov športnih društev, ki se jim na skupnem zaključku podelijo medalje in pokali za dosežene rezultate,” še pove Konečnik in doda, da glede na dosežene skupne rezultate ekip prejme pokal najboljše športno društvo, prav tako pa prejme pokal društvo, ki je imelo največ udeležencev. “Medalje prejmejo ekipe, ki so dosegle najboljše rezultate po posameznih športnih disciplinah,” še razloži.

Dogodki