Search
Close this search box.

V Koroškem domu starostnikov Črneče brez novih okužb

V Koroškem domu starostnikov v Črnečah niso odkrili novih okužb s koronavirusom, aktivno okuženih je osem stanovalcev doma in štirje zaposleni, je za STA povedal direktor Srečko Mlačnik. V petek so testirali še štiri zaposlene, a so negativni na virus. V torek bodo ponovno testirali večje število zaposlenih in stanovalcev, je pojasnil direktor.

Po zadnjih podatkih je aktivno okuženih osem stanovalcev doma, sedem jih je v rdeči coni in eden na infekcijski kliniki. Štirje okuženi zaposleni so doma v samoizolaciji oz. v karanteni. Dva stanovalca sta se v zadnjih dneh vrnila na oddelek kot neokužena, dva s covidom-19 pa sta v četrtek oz. petek umrla, je danes pojasnil Mlačnik.

V sredo so namreč iz doma v Črnečah poročali, da so po odvzemu večjega števila brisov v začetku tedna potrdili dodatne okužbe z novim koronavirusom. Skupno so tedaj okužbe potrdili pri 12 stanovalcih in štirih zaposlenih. Vsi okuženi so bili z istega oddelka.

Prvo okužbo so nekaj dni po sprejemu v dom potrdili pri stanovalki, ki so jo na novo sprejeli v dom 21. avgusta letos. Takrat ni kazala znakov okužbe. Pred tem v tem domu okužb z novim koronavirusom niso potrdili.

O okužbi so v petek obvestili tudi iz Doma starejših občanov Fužine v Ljubljani. Kot so navedli na spletni strani, so zaradi potrjene okužbe pri eni od zaposlenih v skladu s smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje in sprejetim akcijskim načrtom v domu vsi obiski do nadaljnjega prepovedani. Kot so navedli, v domu ni okužen noben stanovalec.

Dogodki