Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu se obeta pestro septembrsko dogajanje

V mesecu septembru slovenjgraška občina praznuje svoj občinski praznik. Letos so zaradi korona situacije morali nekatere tradicionalne prireditve, kot je SG FEST odpovedati. Iz JZ Spotur pa so sporočili, da nekaj dogodko pa vendarle bo.

Mirovniški festival bodo letos izvedli na nekoliko drugačen način in sicer v virtualni obliki s predvajanjem mirovniških sporočil na posebni spletni strani.

V mestnem jedru bo dva vikenda poskrbljeno za obiskovalce z organizacijo treh akustičnih koncertov in predstavitvijo vaških skupnosti ter mestnih četrti. Do konca septembra se bo na raznih prizoriščih zvrstilo še nekaj prireditev z različnimi vsebinami.

Dogajanje se prične v petek, 18. septembra 2020 z akustičnim koncertom dueta You&I na Glavnem trgu s pričetkom ob 20. uri. V soboto, 19. septembra se bodo od 10. ure dalje na stojnicah predstavljale vaške skupnosti in mestne četrti s spremljajočim kulturnim programom domačih izvajalcev, od 20. ure dalje pa za obiskovalce pripravljajo akustični koncert skupine MI2.

25. septembra s pričetkom ob 17. uri bo v atriju graščine Rotenturn potekala predstavitev knjige in koncert Zorana Predina, v soboto 26. septembra pa bo ob 18. uri na Glavnem trgu podelitev priznanj Športnik leta.

Spremljajte nas, saj vas bomo o vsakem dogodku še opomnili.

Preberite še: Mirovniški festival in Festival drugačnosti v Slovenj Gradec privabila množico navdušenih obiskovalcev vseh generacij (VIDEO in FOTO), Sobotno dogajanje v Slovenj Gradcu zvečer zaključili z Grupo Vigor ter skupino D’WAJG (FOTO), Slovenjgraška gostilna: v mestu je dišalo po dobri domači hrani (FOTO), Včeraj sta množico obiskovalcev navdušila Ines Erbus in Dejan Vunjak. Kdo prihaja v Slovenj Gradec danes? (FOTO)

VIR: JZ Spotur

Dogodki