Search
Close this search box.

Sobotno dogajanje v Slovenj Gradcu zvečer zaključili z Grupo Vigor ter skupino D’WAJG (FOTO)

Po uspešnem glasbenem večeru, ki se je v okviru ESGE Festa v mestnem jedru Slovenj Gradca odvil v petek, so v soboto poskrbeli za še eno vročo zabavo. Na odru sta se namreč prestavili dve glasbeni skupini, in sicer Grupa Vigor ter skupina D’WAJG.

Po odličnem odzivu in obisku Poletja v Slovenj Gradcu so se organizatorji odločili, da obiskovalcem tudi v mesecu septembru, v sodelovanju z različnimi soorganizatorji pripravijo pestro dogajanje skozi vse dni v času od 13. do 21. septembra, nekaj zanimivih dogodkov pa se nadaljuje tudi ob koncu septembra ter v oktobru, ko bodo posebej obeležili tudi 30-letnico pridobitve naziva mesto Glasnik miru. Kot smo že poročali se celoten sklop prireditev letos predstavlja z novim imenom ESGE Fest kot festival jesenskih prireditev v Slovenj Gradcu.

Letošnji september je in še bo v Slovenj Gradcu zaznamovalo pestro dogajanje ob občinskem prazniku Mestne občine Slovenj Gradec, ki ga praznujemo 19. septembra kot obeležitev prejetja naziva mesta Glasnik miru. Med drugim so s slavnostno sejo počastili praznik MO Slovenj Gradec ter podelili občinska priznanja, o čemer si lahko več preberete TUKAJ. Poleg raznih stojnic, ki so jih pripravila različna društva in organizacije v mestnem jedru skozi celoten pretekli teden, sta se v petek v mestnem jedru odvila kar dva festivala hkrati, in sicer 21. Mirovniški festival in 12. Festival drugačnosti, s katerima so v Slovenj Gradcu ponovno obeležili Svetovni dan miru (21. september) ter ob tem v mesto privabili množico obiskovalcev, tako otrok kot tudi malo starejših obiskovalcev. V petek so tudi simbolično položili oziroma odkrili temeljni kamen za dva stanovanjska bloka, ki so ju poimenovali »Vile Homški Park«, ki bosta v drugi polovici leta 2020 nudila dom 20 družinam iz območja Slovenj Gradca in bližnje okolice. Vrhunec dneva pa je bila večerna zabava, kjer sta za nepozabno vzdušje poskrbela Dejan Vunjak in Ines Erbus, kako je bilo si lahko pogledate TUKAJ.

Zvečer je bilo v Slovenj Gradcu zopet živahno.

Zanimivo pa je bilo tudi v soboto, kjer je čez dan potekala tradicionalna predstavitev vaških in četrtnih skupnosti, kulturnih društev in enot civilne zaščite pod imenom Slovenjgraška gostilna, ki so jo prav tako pripravili v sklopu ESGE Festa 2019. Skupnosti so se predstavljale s kuhanjem golaža in s tem oživile tradicijo priznane domače kulinarike. Med obiskovalce so razdelili 1.000 brezplačnih porcij golaža. Kako je bilo si lahko pogledate TUKAJ. Zvečer pa je bilo zopet poskrbljeno za še eno vročo zabavo, kjer sta se na odru prestavili dve glasbeni skupini, in sicer Grupa Vigor ter skupina D’WAJG.

Nastopila je Grupa Vigor.
Skupina D’WAJG na ESGE Festu 2019.

POGLEJTE FOTOGRAFIJE ESGE Festa 2019, ki jih je posnela Nika Hölcl Praper:

Celoten seznam prireditev, ki jih lahko obiščete v sklopu ESGE Festa pa poglejte TUKAJ.

Dogodki