Search
Close this search box.

S slavnostno sejo počastili praznik MO Slovenj Gradec ter podelili občinska priznanja (VIDEO in FOTO)

19. septembra v Mestni občini Slovenj Gradec praznujemo občinski praznik, zato je ob tej priložnosti danes v Koroški galeriji likovnih umetnosti potekala svečana seja. Ob tej priložnosti so podelili tudi plakete Mestne občine Slovenj Gradec, naziv častne občanke ter občinsko nagrado za leto 2019.

Slavnostne seje so se udeležili župan MOSG g. Tilen Klugler, podžupanja ga. Martina Šisernik, podžupan dr. Peter Pungartnik, poslanec v DZRS g. Jože Lenart, svetnice in svetniki iz iz občine ter tudi iz sosednjih občin, častni občani MOSG, predstavniki javnih zavodov, institucij, društev… ter občani in občanke. Vse zbrane je nagovoril župan g. Tilen Klugler.

V Koroški galeriji likovnih umetnosti je potekala svečana seja Mestne občine Slovenj Gradec.

Na današnji dan, leta 1989 je Slovenj Gradec od mednarodne Organizacije združenih narodov pridobil listino, s katero je generalni sekretar Perez de Cuellar mesto Slovenj Gradec uvrstil med častne nosilce naziva Glasnik miru. Župan g. Tilen Klugler je ob tej priložnosti povedal, da je mesto s pridobitvijo te listine postalo nosilec promocije, kulture miru, sožitja, medsebojnega razumevanja in sodelovanja. »Listina, ki nam je v marsikaterem pogledu utirala pot, ki smo jo ugledali v zadnjih desetletjih, ki je odmerila korake, ki so nas popeljali v smeri mednarodne prepoznavnosti, ugleda, spoštovanja in prepoznanja doma in na tujem. A vse to ni prišlo samo po sebi. Za slehernim uspehom stojijo posamezniki, društva, skupine in ustanove, ki so izoblikovali in krepili naš ugled, ugled našega Slovenj Gradca« je dodal. Poklonil se je predhodnikom, uslužbencem, umetnikom, kulturnikom, politikom, javnim delavcem, športnikom, prostovoljcem ter županom, ki so za to zaslužni. Slovenj Gradec, mesto Glasnik miru je opisal kot posebno, čudovito, urejeno, mirno, zdravo in odprto ter dodal, da se bodo jubileju, ki ga mesto praznuje posebej posvetili še v mesecu oktobru, ob dnevu Organizacije združenih narodov. Nadalje je oznanil kaj mesto ter občane in občanke čaka v prihodnosti, kateri projekti in investicije se bodo izvedle, kaj vse je v načrtu. Več o tem si lahko pogledate v posnetku.

SLAVNOSTNI GOVOR ŽUPANA MOSG:

[aiovg_video id=97695]

NAGRAJENCI MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC ZA LETO 2019:

Plakete Mestne občine Slovenj Gradec so prejeli Matjaž Gostečnik, kulturnik, podjetnik in oblikovalec stekla, je eden tistih Slovenjgradčanov, ki so s svojim delom in prisotnostjo pomembno sooblikovali podobo in prepoznavnost mesta Slovenj Gradec.

Plaketo Mestne občine Slovenj Gradec je prejel Matjaž Gostečnik. FOTO: Katja Golob

Matej Skrivarnik prizadeven vsestranski občan iz Podgorja, ki si nedvomno zasluži plaketo za svojo predanost širši lokalni skupnosti, za delovni zagon in vzgled, ki ga daje v okolju.

Matej Skrivarnik prizadeven vsestranski občan iz Podgorja. FOTO: Katja Golob

Plaketo Mestne občine Slovenj Gradec je prejelo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Legen ob 90. letnici uspešnega in aktivnega delovanja.

Prostovoljno gasilsko društvo Legen je dobilo plaketo Mestne občine Slovenj Gradec. FOTO: Katja Golob

Občinsko nagrado Mestne občine Slovenj Gradec je prejela Boža Vitežnik Raj za večletno delo in rezultate na področju družbenih dejavnosti, še zlasti na področju socialnega varstva. Za njeno življenjsko delo in poslanstvo se ji je z nagrado oddolžila tudi lokalna skupnost.

Občinsko nagrado je prejela Boža Vitežnik Raj. FOTO: Katja Golob

Naziv častna občanka Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2019 pa je prejela prof. dr. Renata Salecl, domačinka iz Slovenj Gradca, ki je redna profesorica sociologije na Filozofski fakulteti in je zaposlena kot znanstvenica svetnica na Inštitutu za kriminologijo Pravne fakultete v Ljubljani in sodeluje na mnogih univerzah po svetu. S svojimi dosežki in zanjo značilnim načinom promocije Slovenj Gradca pa je izjemno veliko prispevala k mednarodni prepoznavnosti Mestne občine Slovenj Gradec, zlasti pa Slovenj Gradca – mesta Glasnika miru.

ŽUPAN g. TILEN KLUGLER JE OB OBČINSKEM PRAZNIKU NA SVOJEM FACEBOOK PROFILU ZAPISAL:

[MESTNA OBČINA SLOVENJ GRADEC]Mestna občina Slovenj Gradec praznuje. 19. september je dan, ko nam je pred natanko…

Objavil/a Tilen Klugler – Župan MO SG dne Četrtek, 19. september 2019

SLAVNOSTNA SEJA OB OBČINSKEM PRAZNIKU:

Preberite še: Pihalni orkester Slovenj Gradec zaigral v počastitev občinskega praznika.

Dogodki