Search
Close this search box.

Pihalni orkester Slovenj Gradec zaigral v počastitev občinskega praznika (VIDEO in FOTO)

Pihalni orkester Slovenj Gradec, ki letos obeležuje že 85 let uspešnega delovanja, je danes, 19. 9. 2019, na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu pripravili, v sklopu ESGE Festa, še en vrhunski koncert.

Občinski praznik Mestne občine Slovenj Gradec praznujejo danes, 19. septembra, in sicer kot obeležitev prejetja naziva mesta Glasnik miru. V okviru praznika so v septembru, v organizaciji Javnega zavoda SPOTUR, pripravili pester sklop prireditev, ki se predstavlja z novim imenom ESGE Fest. Celoten program ESGE Festa najdete TUKAJ.

Na nocojšnjem koncertu v središču mesta se jim je pridružil tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki jih je pozdravil, jim čestital ob občinskem prazniku ter zaželel uspešno delovanje še naprej.

Kot smo zasledili med podatki na spletni strani Pihalnega orkestra Slovenj Gradec segajo njihovi začetki delovanja v leto 1934, ko je bila z odlokom Mestnega odbora ustanovljena Mestna godba Slovenj Gradec. Aktivna je bila do pričetka 2. svetovne vojne, v vojnih letih ni delovala. Po vojni se je zopet sestala, a je bila zasedba preskromna, da bi mogla opravljati svoje poslanstvo. Potrebna je bila temeljita obnova, ki se je zgodila leta 1947 s pomočjo sindikata Tovarne meril ter njenih delavcev, ki so ji pomagali tako materialno kot kadrovsko. Od tedaj naprej deluje neprekinjeno.

VIDEO: Pihalni orkester Slovenj Gradec zaigral v počastitev praznika MO Slovenj Gradec

[aiovg_video id=97643]

Pihalni orkester Slovenj Gradec je v preteklosti tekmoval v vseh kakovostnih skupinah tekmovanj slovenskih godb, nastopajo tako doma kot v tujini. Na območju občine Slovenj Gradec pa se udeležujejo raznih revij in srečanj. Število članov je okoli sedemdeset in se od leta do leta spreminja. Orkester je zelo pomlajen, lahko bi rekli, da je njihova struktura zelo pestra, tako z vidika starosti kot splošne izobrazbe.

Več o orkestru in njegovem delovanju ter članih najdete TUKAJ.

Dogodki