Včeraj sta množico obiskovalcev navdušila Ines Erbus in Dejan Vunjak. Kdo prihaja v Slovenj Gradec danes? (FOTO)

70507749_2592006697489277_5059597523388203008_n
FOTO: Nika Hölcl Praper

Po uspešnem glasbenem večeru, ki se je v okviru ESGE Festa, v mestnem jedru Slovenj Gradca, odvil včeraj, se danes obeta še ena vroča zabava, na odru se bosta namreč prestavili dve glasbeni skupini, in sicer Grupa Vigor ter skupina D’WAJG.

Na podlagi odličnega odziva in obiska prireditev Poletja v Slovenj Gradcu so se organizatorji prireditev odločili, da obiskovalcem tudi v mesecu septembru, v sodelovanju z različnimi soorganizatorji pripravijo pestro dogajanje skozi vse dni v času od 13. do 21. septembra, nekaj zanimivih dogodkov pa se nadaljuje tudi ob koncu septembra ter v oktobru, ko bodo posebej obeležili tudi 30-letnico pridobitve naziva mesto Glasnik miru. Celoten sklop prireditev se letos predstavlja z novim imenom ESGE Fest kot festival jesenskih prireditev v Slovenj Gradcu.

Številne prireditev so se v preteklih dneh že zvrstile, in lahko rečemo, da so bile prav vse tudi zelo dobro obiskane, o čemer smo že poročali tudi na naši spletni strani. Med drugim so s slavnostno sejo počastili praznik MO Slovenj Gradec, ki so ga praznovali 19. septembra, ter podelili občinska priznanja, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

FOTO: Nika Hölcl Praper

Včeraj sta se v mestnem jedru odvila kar dva festivala hkrati, in sicer 21. Mirovniški festival in 12. Festival drugačnosti, s katerima so v Slovenj Gradcu ponovno obeležili Svetovni dan miru (21. september) ter ob tem v mesto privabili množico obiskovalcev različnih generacij. Med vsemi dogodki je potrebno izpostaviti tudi svečan dogodek, s katerim so počastili pričetek gradnje 20. stanovanj. Simbolično so namreč položili oziroma odkrili temeljni kamen za dva stanovanjska bloka, ki so ju poimenovali »Vile Homški Park«, ki bosta v drugi polovici leta 2020 nudila dom 20 družinam iz območja Slovenj Gradca in bližnje okolice.

FOTO: Nika Hölcl Praper

Vrhunec včerajšnjega že tako pestrega dogajanja pa je bila večerna zabava, kjer sta za nepozabno vzdušje poskrbela Dejan Vunjak in Ines Erbus. O čemer se lahko prepirčate tudi v spodnji galeriji.

FOTOGALERIJA: Fotografije včerajšnjega ESGE Festa 2019, ki jih je posnela Nika Hölcl Praper.

Z dogajanjem v Slovenj Gradcu pa nadaljujejo tudi danes, ko je na stojnicah že ves dan veselo, mestno jedru pa diši po golažu, ki ga pripravljajo in kuhajo številna društva, gostinci in organizacije. Več o današnjem dogajanju si boste lahko prebrali tudi na naši strani v posebni reportaži.

FOTOGALERIJA: Delček današnjega dogajanja v Slovenj Gradcu

Danes zvečer od 21. ure naprej pa kot rečeno ponovno vabljeni na še eno nepozabno zabavo in glasbeno obarvan večer, kjer bosta za dobro voljo in prijetno vzdušje poskrbeli Grupa Vigor in skupina D’wajg

Celoten program prireditev ESGE Festa si lahko pogledate TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.