Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu bo otvoritev jeklenega športnega poligona

V četrtek, 17. septembra 2020, ob 11. uri bo pred Mladinskim kulturnim centrom oziroma Hostlom otvoritev jeklenega športnega poligona za rekreativno vadbo.

Na lokaciji med sprehajalno potjo ob Suhodolnici in Mladinskim kulturnim centrom oziroma Hostlom, je slovenjgraška občina pripravila ploščad, na katerem so v okviru sodelovanja med Skupino SIJ, Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez ter Mestno občino Slovenj Gradec postavljen t.i. “jekleni poligon” za rekreativno vadbo.

Nova pridobitev je donacija Skupine SIJ, ki je sestavljena iz 86 metrov povezanih jeklenih cevi. “Navdušila bo športno aktivne občane in obiskovalce, ki bodo kmalu lahko telovadili na tej “jekleni” pridobitvi, katere ambasadorka bo naša svetovna prvakinja v plezanju, Janja Garnbret,” je ob začetku postavljanja poligona povedala direktorica JZ Spotur Marija Lah.

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. Skupina SIJ in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez bodo ob podpori lokalnih skupnosti do konca leta 2020 v občinah širom Slovenije občanom v uporabo predali štirinajst SIJ zunanjih športnih poligonov, ki so plod lastne izdelave.
 
“Upamo, da bodo poligoni privabili veliko novih aktivnih uporabnikov za rekreacijo, da bodo krepili svojo jekleno voljo, predvsem pa nekaj naredili za svoje zdravje,” sporočajo v Skupini SIJ in dodajajo: “Vadba na poligonu bo marsikomu v izziv, da bo na njem preizkušal svoje zmogljivosti. Pot do doseženega cilja ni nikoli lahka, za vsak uspeh, za doseganje svojega maksimuma na kateremkoli področju – športnem, izobraževalnem, kulturnem ali poslovnem – je potrebna jeklena volja. Jeklena volja je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ – Slovenske industrije jekla, s postavitvami poligonov za vadbo na prostem pa želimo jekleno voljo prebujati tudi v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji,” so še zapisali na spletni strani.

VIR: Skupina SIJ, Spotur

Dogodki