V Lozani prva zmaga za mlado slovensko ekipo v curlingu

Drugi tekmovalni dan zimskih olimpijskih iger mladih športnikov v starosti od 15 do 18 let v olimpijski prestolnici Lozani je postregel s štirimi končnimi odločitvami v smučarski alpski kombinaciji in biatlonu. Zadovoljni so lahko tudi slovenski ljubitelji športa. Mlada slovenska ekipa v curlingu je v predtekmovanju osvojila prvo zmago.

Preberite tudi: Korošec Rok Ažnoh srebrn na zimskih OI mladih v Švici

Po nesrečnem petkovem uvodnem porazu proti Novi Zelandiji s 4:8 se je mlada slovenska ekipa v curlingu odkupila z današnjo prestižno zmago proti Norveški s 6:5. Slovenija na ZOI mladih prvič nastopa v curlingu, slovensko zgodovino pa pišejo Bine Sever, Jakob Omerzel, Liza Gregori in Sara Rigler.

Slovenia complete comeback to upset Norway in curling

Comeback complete! Slovenia come from 3-0 down to win 6-5 after nine ends, upsetting Norway in Group C. Enjoy the winning moment. 🥌📺 https://oly.ch/3829ulX #Lausanne2020

Objavil/a Olympic Channel dne Sobota, 11. januar 2020

V skupinskem delu tekmovanju, Slovenci so v skupini C, slovenske krlingaše čakajo še tri preizkušnje, v nedeljo proti Franciji, v ponedeljek proti Veliki Britaniji in v torek proti Turčiji.

Na prizorišču preizkušenj v alpskem smučanju Les Diablerets je bila sobota v znamenju slaloma za alpsko kombinacijo, ki je skupaj s petkovim superveleslalomom, štel za končno razvrstitev za kolajne v alpski kombinaciji.

V konkurenci fantov so podelili dve zlati medalji. Prvo mesto sta si namreč razdelila Francoz Auguste Aulnette in Norvežan Mikkel Romsoey. Šved Adam Hofstadt, ki je osvojil zlato v superveleslalomu, je v kombinaciji prismučal do brona.

Rok Ažnoh, ki je slovenske ljubitelje smučanja navdušil s prvo slovensko medaljo na igrah v Lozani, srebrno petkovo simfonijo in naslovom olimpijskega mladinskega podprvaka v superveleslalomu, je na kombinacijskem slalomu ostal brez uvrstitve. Kombinacijskega slaloma ni končal tudi Martin Križaj.

Edini od treh Slovencev, ki je končal drugi del kombinacije v cilju, je bil Rok Stojanovič na 16. mestu.

Pri dekletih je naslov olimpijske mladinske prvakinje v alpski kombinaciji osvojila Avstrijka Amanda Salzberger. V Budimpešti rojena Noa Szollos, ki tekmuje za Izrael, je po superveleslalomskem bronu v alpski kombinaciji osvojila srebro. Švicarka Ameli Klopfenstein, ki je slavila v superveleslalomu, je v kombinaciji osvojila bron.

Za rezultata dneva v biatlonu sta poskrbela Rus in Rusinja. Oleg Domiček je bil najboljši v individualni preizkušnji na 12,5 km, njegova rojakinja Alena Mohova pa je dobila posamično preizkušnjo deklet na 10 km.

Slovenija je imela svoje predstavnike tudi v biatlonskem in nordijskem centru Les Tuffes. Drejc Trojer, Jaša Zidar in Mark Vozelj so premirno biatlonsko preizkušnjo tretjih ZOI mladih končali v najboljši trideseterici na 16., 25. in 30. mestu od 98 nastopajočih.

Kaja Zorč, Lena Repinc in Kaja Marič pa so v konkurenci deklet premierni nastop na ZOI mladih končali na 41., 52. in 68. mestu.

Več iz istega kraja