Search
Close this search box.

Dva tisoč glava množica pospremila prižig prazničnih luči v Slovenj Gradcu (FOTO in VIDEO)

S tradicionalnim prižigom prazničnih luči so danes, 1. 12. 2019, tudi v Slovenj Gradcu vstopili v veseli december, ki ga bo poleg okrasitve zaznamoval tudi bogat program, s številnimi prazničnimi dogodki.

VIDEO: Prižig prazničnih luči v Slovenj Gradcu in sprehod skozi praznično okrašeno mestno jedro.

[aiovg_video id=111291]

Današnji prižig lučk ste lahko spremljali tudi na naši spletni strani, kjer smo za vse, ki ste ostali doma na toplem, pripravili prenos v živo s 360 stopinjskim pogledom. Približno 2000 obiskovalcev, ki so uživali tudi ob zvokih skupine Volt, si je prišlo praznično okrašen Slovenj Gradec ogledat že danes.

Prisotne je nagovoril slovenjgraški župan Tilen Klugler. Pozdravil je tako domačine, Slovenjgradčanke in Slovenjgradčane kot obiskovalce iz drugih krajev ter jim zaželel lep in prijeten december. »Slovenj Gradec je zasijal v vsej svoji lepoti. Dobrodošli v najlepšem srednje velikem mestu, kar nas je razglasila tudi Turistična zveza Slovenije. Te lučke so tudi simbol, da se je začel veseli december, da se bomo začeli družiti in veseliti ter skupaj pričakali najdaljšo noč v letu, prav tako tukaj pod tem odru.«  

Klugler je obiskovalce povabil na dogodke, ki se bodo odvili v mestnem jedru v tem prazničnem času. Dejal je: »Kdor bo lahko, pridite veselo bo.« Hkrati pa jih je župan opomnil, da naj se v teh dneh, v adventnem času, spomnijo tudi na tiste, ki v mestno jedrno ne morejo priti, ki so bolni in osamljeni, da jih naj obiščejo in jim namenijo nekaj svojega časa.

Pri tem naj še omenimo, da po uspešnem poletju v mestnem jedru organizatorji veselega decembra v Slovenj Gradcu napovedujejo bogat praznični program, ki se bo odvijal na dveh lokacijah, na Glavnem trgu in Trgu svobode. Za obiskovalce bodo pripravili številne dogodke, poskrbeli bodo za prireditveni oder, pravljično deželo, večerne koncerte, Božičkov avtobus z Božičkom, ki bo obdaril vse otroke, koncert z dobrodelno noto, silvestrovanje na prostem … O čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Dogodki