V ponedeljek predvidoma pogovor Pahorja s protestnikom Stevanovićem. Na dogajanje se je že odzval tudi Janša

Predsednika stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je vabil na sredine proteste, se bo v ponedeljek dopoldne srečal s predsednikom republike Borutom Pahorjem, so sporočili iz stranke. V uradu predsednika so v zvezi s tem za STA dejali le, da je predsednik obljubil dialog in da se bo tega držal.

Kot so danes v sporočilu za javnost zapisali v stranki Resni.ca, bo Stevanović v pogovoru Pahorju predlagal, da pozove vlado k odstopu in predčasnim volitvam ter k odpravi obvezujočih ukrepov PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

V uradu predsednika so ob tem pojasnili le, da je Pahor obljubil dialog in da bo tej obljubi sledil. Spomnili so še, da je predsednik v preteklosti nekatere protestnike že sprejel in jim prisluhnil.

Medtem pa Stevanović, ki je v preteklosti po družbenih omrežjih vabil na sredine proteste, ki so se nazadnje sprevrgli v blokado cest, policija pa je za njihovo končanje uporabila vodni top in solzivec, na družbenih omrežjih znova poziva k udeležbi na protestu prihodnji teden.

Kot napoveduje, želi izkoristiti pozornost javnosti ob tem, ko bo prihodnji teden v Sloveniji potekal vrh EU-Zahodni Balkan. Voditelji držav se bodo na neformalni delovni večerji zbrali v torek. Vse oči EU bodo uprte v Slovenijo, je zato zapisal Stevanović in navedel, da je pritisk treba stopnjevati.

Na napoved se je na družbenem omrežju Twitter že odzval premier Janez Janša, ki je ocenil, da je tako “govoril Mussolini pred pohodom na Rim”. “Posledice so znane,” je dodal.

Spletni portal Siol medtem poroča, da je Stevanović na Facebooku objavil tudi pismo, ki ga je naslovil na vlado in v katerem jo poziva k takojšnjem odstopu in ukinitvi pogojev PCT. Zahtevo naj bi podkrepil prav z namigom o morebitni blokadi slovenskih cest in države pred vrhom EU-Zahodni Balkan.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije