Search
Close this search box.

mladi

Valentinovo nas bo spomnilo na bližajočo se pomlad

Današnje valentinovo, 14. februar, bo po pustu še en dan, ki napoveduje bližajočo se pomlad. V slovenski kulturni dediščini je god sv. Valentina znan kot dan, ko se začne prebujati narava. Od tod tudi rek, da ima sv. Valentin ključe od korenin. Sicer pa je valentinovo predvsem praznik zaljubljencev.

Preberi »

Mladi raziskovalci s Koroške v zadnjih petih letih pripravili 60 nalog

V okviru gibanja Mladi raziskovalci Koroške so osnovnošolci in dijaki s koroških šol v zadnjih petih letih pripravili 60 raziskovalnih nalog. Pri izdelavi nalog so sodelovali 104 mladi raziskovalci in 91 mentorjev. Gibanje je doživelo velik razmah, ugotavljajo na Gimnaziji Ravne na Koroškem, ki je koordinator gibanja za koroške srednje šole.

Preberi »

Priznanje za posebne dosežke za naj prostovoljski projekt so dobile prostovoljke društva Koroški medgeneracijski center

Naj prostovoljski projekt leta 2022 je postal projekt humanitarnega društva Ni-Lu iz srca do src za projekt Srčne rutke za male borce. Projekt, v katerem so prostovoljke šivale naglavne rutke za otroke s težkimi zdravstvenimi težavami, je povečal ozaveščenost o potrebah teh otrok ter omogočil prijaznejše okolje za njihovo zdravljenje in okrevanje.

Preberi »

V Slovenj Gradcu drevi finale letošnjega Festivala mlade literature Urška

Slovenj Gradec bo danes v znamenju literarnega ustvarjanja mladih. Na več prizoriščih po mestu bodo v okviru Festivala mlade literature Urška potekale literarne matineje, pogovori in predstavitev prvenca, zaključna prireditev festivala pa bo ob 19. uri v objektu stare vojašnice. Tam bodo izmed petih finalistk razglasili letošnjo uršljanko.

Preberi »

Challe Salle skupaj s policisti nagovoril učence in jih spodbudil k ustvarjanju prijaznega otroštva brez nasilja

V sodelovanju policije z ministrstvom za vzgojo in izobraževanje ter zavodom za šolstvo je stekla preventivna akcija Nasilje je čist’ out! Njen namen je mlade opozoriti na problematiko nasilja med vrstniki in možnosti pomoči ter jih spodbujati k prijateljskim odnosom. K temu je danes mlade v Velenju spodbujal tudi pevec Challe Salle.

Preberi »

Svetovni dan brez tobaka pod geslom Za Slovenijo brez tobaka in nikotina 2040

Današnji svetovni dan brez tobaka pod geslom Za Slovenijo brez tobaka in nikotina 2040 zaznamuje zaostrovanje zakonodaje, ki prepoveduje arome in aromatične snovi v ogrevanih tobačnih izdelkih. NIJZ opozarja da elektronske cigarete, ki so napačno zaznane kot manj škodljive od klasičnih cigaret, uporablja vse več otrok in mladostnikov.

Preberi »

Dogodki