V Avstriji naj bi proti covidu-19 cepili tudi na pokopališčih. Prav tako razmišljajo, da bi uvedli drive-in cepljenja

V Avstriji zaradi hitrega širjenja različice novega koronavirusa delta tamkajšnje ministrstvo za zdravje pripravlja načrte, kako bi državljane čim uspešneje prepričali, da se cepijo proti covidu-19. Med drugim je na mizi predlog, da naj bi k cepljenju vabili tudi na pokopališčih ter v muzejih, kjer bi cepljeni dobili brezplačno vstopnico.

Prav tako v Avstriji razmišljajo, da bi uvedli drive-in cepljenja za voznike koles in motornih koles. Morebitne cepilne centre naj bi poleg tega uredili tudi v občinskih skupnostih, poletnih kinih, kopališčih ter hribih. Že dlje časa je na mizi tudi ideja, da bi po vzoru žrebanja razdeljevali pripravništva med cepljenimi mladimi. Prav tako naj bi načrtovali sodelovanje s platformami, ki privabljajo predvsem mlade. Pri tem naj bi se Avstrijci zgledovali po ZDA in aplikaciji za spoznavanje Tinder.

Posebej naj bi se avstrijska kampanja za cepljenje glede na predloge, ki jih je pridobila avstrijska tiskovna agencija APA, osredotočila tudi na mlade ženske z migracijskim ozadjem. Predvideno je načrtno oglaševanje v medijih, ki privabljajo določene skupine in so na voljo tudi v več jezikih, kot so srbski, romunski in turški jezik.

Na portalu za videovsebine Youtube naj bi tudi objavljali podnapisane pogovore s strokovnjaki in se na tak način zoperstavili lažnim novicam in dezinformacijam. Stavili naj bi tudi na osebne izpovedi znanih avstrijskih športnikov, kot sta nogometni zveznik Marko Arnautović in atletinja Ivona Dadic.