cepljenje

Fafangel ocenjuje, da je zdaj čas za razmislek, kako narediti ukrepe malo drugačne in malo boljše za poletje

Vodja Centra za nalezljive bolezni NIJZ Mario Fafangel meni, da se je treba pri obvladovanju epidemije zavedati, da nekih ukrepov ni mogoče vzdrževati vseskozi. Treba je gledati še na druge dele družbe, je dejal za Večer. Vodja skupine za cepljenje Bojana Beović pa je za Delo poudarila, da je najprej treba zaščititi zdravje in življenje.

Preberi »

Cepivo je sredstvo za vrnitev v normalnost

Sodelavci Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) prebivalce spodbujajo, da se odločijo za cepljenje proti covidu-19. Odgovorne institucije v državi pa pozivajo k prizadevanjem za dosego čim višje stopnje precepljenosti. Cepivo je za družbo sredstvo, ki nas vrne v normalnost, opozarjajo.

Preberi »

Stranski učinki ob kombiniranju cepiv proti covidu-19 nekoliko pogostejši

Ob prejemu različnih odmerkov cepiva proti covidu-19 je možnost blagih do zmernih stranskih učinkov po drugem odmerku nekoliko višja, izhaja iz začetnih ugotovitev raziskave oxfordske univerze o kombiniranju cepiv proizvajalcev AstraZeneca in Pfizer/BioNTech. Ugotovitve o vplivu na odziv imunskega sistema medtem še niso znane.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun