cepljenje

V ospredju letošnjega tedna boja proti raku obvladovanje raka s cepljenjem

V ospredju letošnjega slovenskega tedna boja proti raku, ki se začenja jutri, bo obvladovanje raka s cepljenjem. V Zvezi slovenskih društev za boj proti raku poudarjajo, da v času pandemije novega koronavriusa ne smemo dopustiti, da se negotovost prikrade na področja, ki jih znamo in zmoremo obvladovati. Med te pa zagotovo sodi tudi preventiva raka.

Preberi »

Beovićeva: Če bomo nadaljevali z obstoječim tempom cepljenja, ne bomo uspeli precepiti 70 odstotkov prebivalstva do poletja

Zdaj že nekdanja vodja svetovalne skupine za covid-19 in nova predsednica zdravniške zbornice Bojana Beović ocenjuje, da če bomo nadaljevali z obstoječim tempom cepljenja, ne bomo uspeli precepiti 70 odstotkov prebivalstva do poletja. Zato bi mnenju Beovićeve EU morala pospešiti postopke. Odziv EU se ji zdi prepočasen, je dejala za STA.

Preberi »

Krek: Trend okužb z novim koronavirusom narašča, umrljivost pada

Trend potrjenih okužb z novim koronavirusom se je v zadnjih dneh obrnil navzgor, slabo epidemiološko stanje je zlasti v obalno-kraški regiji, ki pa meji na Furlanijo-Julijsko krajino, kjer je 25 odstotkov vseh okužb z angleško različico virusa, opozarja direktor NIJZ Milan Krek. Število smrti covidnih bolnikov pri nas v zadnjih mesecih pada.

Preberi »

Kurz za enotno potrdilo o cepljenju na ravni EU

Avstrijski kancler Sebastian Kurz se je pred virtualnim zasedanjem voditeljev Evropske unije zavzel za skupno potrdilo o cepljenju na ravni EU. Potrdilo bi prejeli tudi tisti, ki so pravkar preboleli covid-19 ali pa so opravili testiranje na novi koronavirus. Kurz bo to predlagal tudi vrhu, ki bo potekal v četrtek in petek.

Preberi »

Beovićeva: Vse poti so še odprte, epidemije še ni konec

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović meni, da se epidemiološka situacija v Sloveniji ugodno izboljšuje, kar pa je posledica izvajanja ukrepov pred 10 do 14 dnevi. Ob tem je opozorila, da lahko prehitro in pretirano sproščanje ukrepov sproži tretji epidemični val. “Vse poti so še odprte, epidemije še ni konec,” je dodala.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun