Romantičen prizor na tekmi v Miamiju. Slovenec zasnubil svojo izbranko (VIDEO)

Slovenski košarkar Aljaž Korošec je v American Airlines Areni zasnubil svoje dekle Manco in s tem vzel kar nekaj pozornosti dogajanju na tekmi severnoameriške košarkarske lige NBA.

Ponoči je v severnoameriški košarkarski ligi NBA potekal težko pričakovani obračun slovenskih zvezdnikov. Miami Heat Gorana Dragića je gostil Dallas Mavericks Luke Dončića. S 126:118 so na Dončićev 21. rojstni dan slavili domači. Dragić je dosegel 16 točk, pet podaj in štiri skoke, slavljenec Dončić pa 23 točk, deset podaj in štiri skoke, poroča STA.

VIDEO: Slovenska nubitev na tekmi v American Airlines Areni  si lahko ogledate TUKAJ.

Številni slovenski navijači, ki so Dončić pripravili tudi slavje, pa so bili priča prav posebnemu prizoru, navaja spletni portal Siol.net. Eden od slovenskih navijačev, nekdanji košarkar Aljaž Korošec, je namreč med tekmo, po koncu prve četrtine, zaprosil za roko svoje dekle Manco.

Na Siolu navajajo, da je nekdanji košarkar, ki je bil med drugim član Šenčurja, Kopra Primorske, Triglava, LTH Castings in bil tudi kapetan Helios Suns Aljaž Korošec, svojo namero verjetno skrbno načrtoval, saj se je že pred snubitvijo na ekranu izpisalo vprašanje: “Manca, bi se poročila z mano”, romantični trenutek pa je zabeležila tudi kamera v dvorani. Preko dva tisoč slovenskih in še nekaj tisoč drugih navijačev, pa je prisluhnilo tudi skladbi Marry You izvajalca Bruna Marsa ter z glasnimi vzkliki in aplavzom pozdravilo sprejeto snubitev.

Zagotovo pa se je ob tej priložnosti raznežil tudi kakšen navijač, ki je vse skupaj spremljal preko malih ekranov. Med drugim tudi soigralec presrečnega zaročenca Urban Gorjanc, ki je zajem zaslona z romantično snubitvijo delil tudi na svojem Instagram profilu.

Pri tem naj še omenimo, da je bilo po navedbah STA slovenskih navijačev letos na tekmi morda malce manj kot lani marca, vendar pa je bilo dogajanja več. Dragić je gostil mariborske srednješolce in štirje med njimi so celo dobili priložnost, da osvojijo nagrade letalske družbe z metanjem na koš ob prvi minuti odmora v drugem polčasu. Odrezali so se dobro in bodo lahko potovali z ameriškim letalskim prevoznikom.

Ob prihodu košarkarjev obeh ekip na igrišče v začetku drugega polčasa so jih s podajanjem “petk” pozdravili slovenski otroci, slovenski navijači pa so po koncu tekme Dončiću voščili za njegov 21. rojstni dan, še piše STA.

Tekmo si je ogledala tudi ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda Blanchard, ki se mudi v domovini na posvetu ameriških diplomatov. Med navijači v dvorani je izstopal stalnica med navijači na vseh večjih športnih dogodkih Slovenije Aleksander Javornik iz Kranja v svoji prepoznavni navijaški opremi. Ta je tudi letos Američanom pokazal, kako se navija na drugi strani Atlantika. Med številnimi Slovenci pa so bili tudi navijači drugih športov, ki so Dončiću na koncu tekme zapeli pesem Vse najboljše, glavna pevska zvezda pa je bil pevec himne Kirbiš.

Miami prihodnja tekma čaka že v noči na nedeljo, ko bo gostil Brooklyn Nets, Dallas pa bo v nedeljo zvečer po srednjeevropskem času gostoval pri Minnesoti Timberwolves.

Za konec naj še spomnimo, da imate danes do polnoči možnost, da zasnubite svoje partnerje tudi predstavnice nežnejšega spola. Več o tem, zakaj samo danes pa si lahko preberete TUKAJ.

Vir: STA, SIol.net

Več iz istega kraja