poroka

Poročna slavja prvič po dveh letih brez omejitev, organizatorji pričakujejo večje število porok

Epidemija covida-19 je prekrižale načrte številnim parom, ki so se v zadnjih dveh letih želeli poročiti. Poročna slavja so potekala v znamenju ukrepov, nekaj časa pa so bila poročna slavja celo prepovedana. Letos zaradi sproščanja ukrepov načrtovalci porok in znane poročne lokacije pričakujejo večje število porok in pokritje izpada prihodkov.

Preberi »

V zadnjem četrtletju 2020 manj porok in razvez. Število rojenih za 4,7 odstotka nižje, število umrlih pa za 64,8 odstotka višje

1. januarja 2021 je bilo v Sloveniji 2.108.977 prebivalcev. Od tega je bilo državljanov Slovenije 1.940.326, tujih državljanov pa 168.651. v zadnjem četrtletju leta 2020 se je pokazal negativen trend, saj se je glede na predhodno leto zmanjšalo število živorojenih in povečalo število umrlih, so sporočili s Statističnega urada RS (Surs).

Preberi »

Mateja Logar pojasnila, kdaj boste na poroko spet lahko povabili več svatov

Še vedno so v državi začasno prepovedane vse prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke. Minister, pristojen za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, lahko sicer dovoli sklenitev zakonskih in partnerskih zvez. Infektologinja in vodja strokovne posvetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar pa je na današnji novinarski konferenci napovedala, kdaj bi lahko spet bile dovoljene poroke z več svati.

Preberi »

Novi hit BQL in Anejeva življenjska prelomnica

Danes, točno ob 12. uri je splet preplavil video nove pesmi Budala, ki je v kratkem času poskrbel za velik val navdušenja, komentarjev in ogledov na YouTube kanalu. Ob koncu videospota je mlajši član dua BQL, Anej Piletič, razkril veliko novico: prihodnje leto bo dahnil usodni da!

Preberi »

Škofovska konferenca prilagodila navodila za versko oskrbo, obisk v cerkvi omejen na eno osebo oziroma eno družino

Slovenska škofovska konferenca je v skladu z novimi ukrepi za zajezitev epidemije covida-19 prilagodila pravila za versko oskrbo. Še naprej niso dovoljene maše ob navzočnosti vernikov, število ljudi, ki so lahko hkrati v cerkvi, pa se zmanjšuje, doslej jih je bilo lahko šest, zdaj pa je lahko le ena oseba oz. člani iste družine ali gospodinjstva.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.