poroka

Luka Dončić se je zaročil z Anamarijo Goltes

Slovenski košarkarski as Luka Dončić se je zaročil s svojim dolgoletnim dekletom Anamarijo Goltes. Zvezdnik severnoameriške lige NBA in moštva Dallas Mavericks, ki je trenutno v domovini na počitnicah, je novico o tem objavil na Instagramu.

Preberi »

Moški v zakonski jarem najraje skočijo po 30. letu starosti

Sloveniji prebiva več moških kot žensk, so tudi bolje plačani kot ženske, kažejo zadnji podatki Statističnega urad RS (Surs), ki so jih objavili ob današnjem mednarodnem dnevu moških. Podatki kažejo tudi, da največ moških skoči v zakon po 30. letu starosti, za ta korak se raje kot ženske odločajo tudi po 65. letu starosti.

Preberi »

Cvetličarna za poroko: kam po poročni šopek, naprsni šopek in komu zaupati dekoracijo poroke

Zamislite si, kakšna je po vašem okusu sanjska dekoracija poroke…po vsej verjetnosti ta med drugim vključuje tudi cvetje. Izbrana cvetličarna poskrbi, da bo poročni aranžma takšen, kot ste si zaželeli. Zato lahko pomagajo tudi vam. Če ste v dvomih katera cvetličarna je prava za poročni šopek ali naprsni šopek, si poglejte seznam vseh na tej spletni povezavi.

Preberi »

Poročna slavja prvič po dveh letih brez omejitev, organizatorji pričakujejo večje število porok

Epidemija covida-19 je prekrižale načrte številnim parom, ki so se v zadnjih dveh letih želeli poročiti. Poročna slavja so potekala v znamenju ukrepov, nekaj časa pa so bila poročna slavja celo prepovedana. Letos zaradi sproščanja ukrepov načrtovalci porok in znane poročne lokacije pričakujejo večje število porok in pokritje izpada prihodkov.

Preberi »

V zadnjem četrtletju 2020 manj porok in razvez. Število rojenih za 4,7 odstotka nižje, število umrlih pa za 64,8 odstotka višje

1. januarja 2021 je bilo v Sloveniji 2.108.977 prebivalcev. Od tega je bilo državljanov Slovenije 1.940.326, tujih državljanov pa 168.651. v zadnjem četrtletju leta 2020 se je pokazal negativen trend, saj se je glede na predhodno leto zmanjšalo število živorojenih in povečalo število umrlih, so sporočili s Statističnega urada RS (Surs).

Preberi »

Mateja Logar pojasnila, kdaj boste na poroko spet lahko povabili več svatov

Še vedno so v državi začasno prepovedane vse prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke. Minister, pristojen za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, lahko sicer dovoli sklenitev zakonskih in partnerskih zvez. Infektologinja in vodja strokovne posvetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar pa je na današnji novinarski konferenci napovedala, kdaj bi lahko spet bile dovoljene poroke z več svati.

Preberi »

Dogodki