Search
Close this search box.

Legendarna Pomaranča razprodala Kino Šiška

Koncert prve slovenske heavy metal zasedbe Pomaranča, ustanovljene leta 1979, je več kot mesec dni pred dogodkom popolnoma razprodan.

V letu 2024 obeležujemo 45. obletnico slovenskega heavy metala, kot tudi 45. obletnico ustanovitve velike Pomaranče, zato bomo v četrtek, 6. junija 2024, deležni prave glasbene poslastice. Na oder v veliki katedrali, kot se imenuje koncertna dvorana v zgodovinskem Kinu Šiška v Ljubljani, bodo stopili Tilen Hudrap, Matic Nareks, Matjaž Winkler in legendarni Mijo Popovič in v živo obudili vse velike uspešnice skupine Pomaranča. Da gre za res poseben dogodek priča tudi dejstvo, da bo po več kot 40 letih na odru s Pomarančo znova stal originalni klaviaturist skupine, Tomaž Žontar.

V četrtek, 2. maja 2024, več kot mesec dni pred spektaklom v Kinu Šiška, je skupina sporočila neverjetno novico – koncert je razprodan. To, kar je uspelo zasedbi Pomaranča, ki po več kot desetletju znova stopa na oder, ni uspelo niti največjim v metal glasbi, ko so nastopili v Kinu Šiška (Megadeth, Helloween, Sepultura, Saxon, Accept itd), saj nihče izmed njih ni razprodal velike dvorane, kljub temu, da v svetovnem merilu prodajajo na milijone albumov in na svoje koncerte privabijo več tisoč glave množice.

Ob napovedi, da je koncert legendarne Pomaranče s Korošcem Tilnom Hudrapom na čelu razprodan, smo poklicali Tilna in ga povprašali, kakšni so občutki.

Tilen, koncert s Pomarančo je več kot mesec dni pred samim dogodkom razprodan. Kakšni so občutki?

Ja, res je, koncert je razprodan… prav vse vstopnice do zadnje so pošle. Čeprav sem pričakoval velik odziv, sem presenečen, da je koncert razprodan že mesec dni pred dogodkom. Sklepal sem, da bo koncert tako pomembne in vplivne skupine, ki je v Sloveniji in takratni Jugoslaviji (ter seveda tudi širše, predvsem na Vzhodu, za t.i železno zaveso) pustila neverjeten pečat na glasbeni sceni, a kaj takega, da bi bil koncert v Kinu Šiška razprodan cel mesec pred dogodkom, ni uspelo niti skupinam, kot so Megadeth, Helloween, Accept, Saxon in mnogim drugim.

Glede na to, da je bilo zanimanje tako veliko, ste verjetno precej truda in dela vložili v promocijo dogodka?

Sploh ne in to je tisto, kar najbolj preseneča. Pomaranča kot taka zadnjih trideset let nima praktično nobene medijske prisotnosti na slovenskih radijskih postajah, v medijih ali na televiziji. Prav tako nima nobene lobistične podpore, niti je noče. Ima pa legendarno ime in to pomeni več kot vse prej našteto! Koncert je bil promoviran preko spleta, edino, kar je bilo bolj izpostavljeno, je bila plakatna akcija, s katero je Europlakat d.o.o pred dobrim mesecem oblepil celotno Slovenijo.

Kakšne pa so priprave na tako pomemben koncert?

Priprave so takšne, kot za vsak drug koncert. Vaje, vaje in še enkrat vaje. Kljub temu, da smo vsi sodelujoči v tem projektu prekaljeni glasbeniki z ogromno kilometrine tako v studiih kot na odrih, vseeno živimo s svojo glasbo in za glasbo, zato je nekako samoumevno, da vedno damo od sebe ne samo 100%, ampak krepko preko 100% za svoje oboževalce. Odziv je neverjeten, pričakovanja visoka. Dogodek bo nepozaben!

Se koncerta v Kinu Šiška veselite?

Absolutno. Veselim se vsakega koncerta, če pa gre za koncert ob tako pomembni obletnici, kot je 45 let heavy metala v Sloveniji in 45. obletnici ustanovitve Pomaranče, so pričakovanja in navdušenje še toliko večji. In seveda nastop pred domačo, slovensko publiko. V Sloveniji zadnje 15 let redko igram, ko pa se odločim stopiti na oder mora biti pravi razlog in edinstveni dogodek. Kljub temu, da sem stal na največjih svetovnih odrih z nekaterimi izmed najbolj vplivih metal zasedb na svetu, je vseeno poseben občutek, ko stojiš pred domačim občinstvom. Velika stvar je tudi dejstvo, da sem v starih arhivih odkril neizdan Pomaranča komad izpred 35 let. Pokazal sem ga Miju, ki ni mogel verjeti, da posnetek obstaja. Skupaj smo se odločili, da ga profesionalno posnamemo v Studiu Evolucija. Po več kot 30 sušnih avdio letih bo tako tekom tega meseca izšel prvi novi Pomaranča komad, ki bo marsikoga presenetil, saj gre za zelo osebno-izpovedno metal balado!

Kaj lahko tisti, ki so si uspeli zagotoviti vstopnice za koncert, pričakujejo?

Pričakujejo lahko neverjetno noč. Ob tako pomembnem in zgodovinskem dogodku se bo zgodilo veliko presežkov. Poleg Pomaranče bodo na odru tudi Metalsteel, ki v letošnjem letu praznujejo 25. obletnico. Mogoče bi poudaril tudi dejstvo, da bo Pomaranča na koncertu snemala svoj prvi album v živo, poleg tega pa bo koncert posnet tudi za prihodnjo DVD izdajo, ki bo prva v 45-letni zgodovini Pomaranče. Nekaj, po čemer ogromno oboževalcev kliče že desetletja, saj Pomaranča ne premore konkretnega video dokumenta, ki bi zajel ta res pomemben band. No, nekaj skrivnosti in presenečenj pa naj ostane skritih za dan koncerta!

Tisti, ki so si uspeli zagotoviti vstopnice za heavy metal poslastico, s katero bo občinstvo navdušila legendarna Pomaranča čez slab mesec v Kinu Šiška, se dogodka že veselijo. Mi pa za naše bralce pripravljamo obširnejši, ekskluzivni intervju s Tilnom, v katerem nam bo razkril marsikatero podrobnost iz svojega življenja.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Koncert prve slovenske heavy metal zasedbe Pomaranča, ustanovljene leta 1979, je več kot mesec dni pred dogodkom popolnoma razprodan.