S prodajo 16 stanovanj bi MO Slovenj Gradec lahko skupno iztržila okoli 772.000 evrov

V trenutno že živahno dogajanje na stanovanjskem področju v Mestni občini Slovenj Gradec se je občina še dodatno vključila z javnim pozivom, s katerim je najemnikom ponudila odkup stanovanj v lasti občine. Prejela je 16 vlog, s prodajo 16 stanovanj pa bi lahko skupno iztržila okoli 772.000 evrov. Sredstva bo namenila za nova stanovanja.
Glavni trg Slovenj Gradec konj galerija

V stanovanjskem fondu Mestne občine Slovenj Gradec je trenutno 231 stanovanj, je pa v teku tudi gradnja novega bloka s 54 neprofitnimi stanovanji. Zaključek gradnje tega bloka je predviden konec aprila prihodnje leto.

Ker je zanimanja za najem neprofitnih stanovanj v edini koroški mestni občini precej, so se na občini odločili, da bodo skušali del stanovanj prodati, sredstva pa bodo namensko porabili bodisi za gradnjo neprofitnih stanovanj, varovanih stanovanj ali stanovanj za mlade.

Tako obstaja možnost, da bo občina morda že čez dve leti začela z gradnjo še enega bloka z neprofitnimi stanovanji. Župan občine Tilen Klugler je v pogovoru za STA pred mesecem dni dejal, da občina že išče možnosti gradnje še enega bloka neprofitnih stanovanj, možna lokacija pa je Homški park.

Na javni poziv za prodajo stanovanj v lasti občine, ki se je iztekel konec oktobra, je občina prejela 16 vlog, ki so zdaj v obravnavi. Zaradi določitve pogodbene vrednosti je pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin že opravil nekaj ogledov stanovanj, v tem mesecu bodo opravljeni še ostali ogledi. Po prejemu cenitvenih poročil bodo sklenjene kupoprodajne pogodbe, so za STA pojasnili na slovenjgraški občini.

Skupna površina 16 stanovanj, katerih najemniki so oddali vloge za odkup, je dobrih 700 kvadratnih metrov. Povprečna cena za kvadratni meter stanovanja je 1100 evrov, tako da bi lahko občina za ta stanovanja iztržila dobrih 772.000 evrov. Občina je sicer iz prodaje na podlagi omenjenega javnega poziva izvzela nekatera stanovanja.

Na območju slovenjgraške občine je trenutno živahna večstanovanjska gradnja. Nedavno je republiški stanovanjski sklad v Homškem parku odkupil dva nova bloka s skupno 20 stanovanji. Če bodo uresničeni vsi zdaj zastavljeni projekti tudi zasebnih investitorjev, bo v nekaj letih v Slovenj Gradcu na voljo okoli 350 novih stanovanj.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.