Search
Close this search box.

Gasilci KGZ Ravne izvedli vajo reševanja na zaledenelih površinah

Danes, 12. februarja 2024, so gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem izvedli vajo reševanja na Ivarčkem jezeru.

Kot so danes, 12. februarja 2024, zapisali na svojem Facebook profilu, so gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem izvedli vajo reševanja na zaledenelih površinah.

Za potrebe vaje so se fantje odpravili na Ivarčko jezero, na katerem je ravno dovolj ledu, da so lahko uspešno izpeljali vajo reševanja na zaledenelih površinah.

Pri vaji so uporabili tehnike za reševanje, ki jih sicer uporabljajo v resničnih intervencijah. V situacijah, ko so ogrožena življenja, je še kako pomembno, da poteka intervencija brezhibno in so vsi sodelujoči pripravljeni na hitro ukrepanje in ravno zato so takšne vaje za gasilce še kako pomembne.

Kljub temu, da je vaja potekala brezhibno, si gasilci želijo, da bi takšne vaje ostale le vaje in da bi bilo takšnih intervencij čim manj.  Pred nekaj dnevi smo sicer poročali o intervenciji, kjer so gasilci z vrvno tehniko rešili žensko s poledenelega terena na Ravnah.

Ob tem pa gasilci še posebej opozarjajo, da je potrebno pred hojo po zaledenelih vodnih površinah vedno preveriti debelino in nosilnost ledu. Led je dovolj varen in nosilen, če se pod močnim udarcem z nogo, koničasto palico ali kladivom ne prebije. A vseeno se moramo zavedati, da na ledu ni stoodstotne varnosti.

Vir: FB KGZ

Dogodki

Danes, 12. februarja 2024, so gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem izvedli vajo reševanja na Ivarčkem jezeru.