Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 17. 2. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 245 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 30 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči s hudimi poškodbami, eno z lažjimi poškodbami in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Policisti so v Vezovju, občina Šentjur, danes zjutraj ob 2.45 uri obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 21. letni voznik osebnega vozila. Voznik je vozil iz smeri Planine pri Sevnici v smeri Šentjurja, kjer je kraju Vezovje v nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v brežino. Vozilo se je pričelo prevračati, voznik je med tem padel iz vozil, saj ni uporabljal varnostnega pasu. Odpeljan je bil v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da se je huje telesno poškodoval. Zoper voznika bodo policisti uvedli hitri postopek.

Policisti so v Čača vasi, na območju PP Rogaška Slatina, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje telesno poškodoval 49 letni kolesar. Do prometne nesreče je pršilo v četrtek, 15. 2. 2024 nekaj po 16. uri, kjer je kolesar trčil v psa in padel po vozišču. Policisti ugotavljajo lastnika psa in bodo v primeru ugotovitve lastnika zoper njega ukrepali.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trinajstkrat.

Kriminaliteta

V Celju so policisti včeraj okoli 19. ure obravnavali kaznivo dejanje Ropa. 41. letni osumljenec je na Ulici mesta Grevenbroich pristopil do 29. letne oškodovanke, kjer ji je s silo odtujil torbicoin mobilni telefon. Oškodovanki so na pomoč pristopili občani, storilec pa je s kraja pobegnil. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in intenzivno preiskujejo navedeno kaznivo dejanje z namenom prijetja osumljenca.

Na območju Topolšice, občina Velenje, je neznani storilec vlomil skozi okno v stanovanjsko hišo, iz katere je ni odtujil ničesar.  

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 245 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih.