Selektor Vranješ skrčil seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu

Vranješ črtal Zaponška, Razgorja, Potočnika in Grošlja
ball-1930198_1920

Novi selektor slovenske moške rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je po današnjem večernem treningu v Zrečah skrčil seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Z njegovega seznama so odpadli vratar Rok Zaponšek, krilni igralec Simon Razgor ter zunanja igralca Gregor Potočnik in Matic Grošelj.

Slovenska reprezentanca je danes končala prvi del priprav za nastop na evropskem prvenstvu med 9. in 26. januarjem 2020 na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji.

Vranješ je seznam 24 kandidatov skrajšal za štiri imena, preostala dvajseterica se bo v Zrečah vnovič zbrala v četrtek, 2. januarja, ko se bodo soigralcem pridružili še Dean Bombač, Nejc Cehte, Urban Lesjak, Urh Kastelic in Miha Zarabec, ki so manjkali zaradi klubskih in osebnih obveznosti.

“Prvi vtisi so pozitivni. Igralci so se na treningih resnično trudili po najboljših močeh. Njihove energije, volje in pozitivnosti skozi nasmehe ne moreš spregledati,” je po štirih treningih dejal švedski strokovnjak srbskih korenin.

“Jasno je, da nas čaka še veliko dela. Nekateri igralci so na priprave prispeli po nekajdnevnem premoru, spet drugi pa se nam bodo po novem letu priključili skoraj neposredno po zadnjih klubskih tekmah. Do prve tekme na Švedskem bomo imeli na voljo osem skupnih dni, kar je dobro. V prvem delu priprav smo delali tudi na telesni pripravi, saj nam bosta moč in hitrost še kako koristili. Sem optimist. Fantje, ki po prvem ciklusu zapuščajo priprave, so na treningih prikazali obilico volje in individualno napredovali, kar je meni in Urošu Zormanu resnično v veselje. Za prihodnost slovenske reprezentance je to zagotovo odlično,” je še dodal 46-letni Šved.

“Prve priprave so bile kratke, a smo jih oddelali odlično. Igralci smo bili izredno motivirani, tudi osredotočenost je bila na izredno visoki ravni. S selektorjem smo se dobro ujeli. Ima svoje ideje o igri, ki jih spoštujemo in pozdravljamo. Novih zadev, ki jih vnaša, smo veseli. Vzdušje v ekipi je odlično,” je prvi del priprav ocenil kapetan Vid Kavtičnik.

Slovenija bo do odhoda v Göteborg odigrala dve pripravljalni tekmi: v petek, 3. januarja, se bo v Slovenj Gradcu ob 19. uri pomerila s Severno Makedonijo, dan kasneje pa v Trbovljah ob 17.30 še s Črno goro.

V švedski Göteborg se bo Slovenija podala 8. januarja. Uvodni obračun v skupini F jo čaka dva dni za tem, ko se bo v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo, 12. januarja, sledi obračun Švedsko, dva dni pozneje pa še s Švico. Vse tekme se bodo začele ob 18.15.

V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo v dobrih 250 kilometrov južno oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

Na Vranješevem seznamu so še:

  • vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover) in Urh Kastelic (Göppingen);
  • krilni igralci: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško) in Darko Cingesar (Aix);
  • zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Veszprem), Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte (Hannover) in Žiga Mlakar (Wisla Plock);
  • krožni napadalci: Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Igor Žabić (Wisla).

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.