Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od 10. 6. do 16. 6. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

Policisti so v ponedeljek zjutraj na glavni cesti Slovenj Gradec – Dravograd, v  bližini gostišča Murko, obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri je voznik osebnega vozila Renault Clio trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo in nadaljeval z vožnjo ne da bi se ustavil. Policisti so vozilo in voznico izsledili in uvedli prekrškovni postopek.

V torek so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom, ko je neznani voznik neznanega vozila trčil v parkirano osebno vozilo na parkirišču v Slovenj Gradcu in odpeljal s kraja ne da bi nudil svojih osebnih podatkov. Ob izsleditvi bodo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

V sredo zjutraj so bili obveščeni o oplazenju dveh vozil v križišču na območju Slovenj Gradca, zaradi nepravilnega premika povzročitelja, ki je sicer odpeljal s kraja, vendar je bil izsleden. Zoper povzročitelja so uvedli prekrškovni postopek.

V četrtek zvečer soo bili obveščeni še o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki naj bi jo povzročil neznani voznik osebnega vozila znamke Škoda, sive barve, tipa RS, ki naj bi po prehitevanju pred nepreglednim ovinkom močno zaviral pred vozilom prehitevane voznica, ki je zapeljala izven vozišča in se telesno poškodovala. Okoliščine še preverjajo in pozivajo morebitne priče in voznika opisanega vozila, da pokličejo na PP Slovenj Gradec.

V soboto popoldne so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na glavni cesti Slovenj Gradec -Velenje, izven naselja Dovže, pri čemer je prišlo do oplažena med dvema voziloma, vendar je povzročitelje oz. soudeleženec odpeljal s kraja in ni nudil svojih osebnih podatkov. Ob izsleditvi pobeglega voznika bodo policisti zoper njega ustrezno ukrepali.

JAVNI RED IN MIR: 

V soboto so bili obveščeni o sporu dveh stanovalcev doma za brezdomce v Slovenj Gradcu. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bil storilcu prekrška, kršitve javnega reda in miru, izdan plačilni nalog. Zoper nasprotnega udeleženca bo, zaradi izrečene grožnje z nevarnim predmetom, podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek so bili obveščeni o storitvi več kaznivih dejanja in sicer:

Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje na škodo dveh otrok, zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo,

– O kaznivem dejanju Tatvine storjene na območju R. Avstrije, ko je neznanec odtujil denarnico iz nakupovalnega vozička občana, ki je slednjo za trenutek pustil brez nadzora. Po zbranih obvestilih bomo obvestili Okrožno državno tožilstvo,

– O poškodovanju osebnega vozila na Maistrovi ulici v Slovenj Gradcu, kjer je do sedaj neznani storilec na parkiranem vozilu, z ostrim predmetom, povzročil poškodbe in tako lastniku povzročil materialno škodo, in

– O kaznivem dejanju Lahke telesne poškodbe, ki je bilo storjeno med sorodnikoma na območju občine Mislinje. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo

V sredo so bili obveščeni o kaznivem dejanju tatvine, ko je neznani storilec na gradbišču v Mislinjski Dobravi, na škodo dveh podjetij, iz tam parkiranih delovnih strojev odtujil okoli 300 litrov goriva. O storilcu zbirajo obvestila.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, ki naj bi ga storila gospodarska družba pri izvajanju svoje dejavnosti na zemljišču oškodovanca in mu povzročili materialno škodo. O  ugotovitvah bodo policisti obveščali Okrožno državno tožilstvo.

V petek so bili obveščeni o kaznivem dejanju Lahke telesne poškodbe na gradbišču v Slovenj Gradcu, kjer je prišlo do fizičnega napada na sodelavca. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Prav tako v petek, so bili obveščeni še o kaznivem dejanju Goljufije pri posojanju denarnih sredstev med občanoma. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.

OSTALO:

V sredo so obveščeni o delovni nesreči izven naselja Legen v občini Slovenj Gradec, in sicer na gradbišču stanovanjske hiše. Delavec na gradbišču je dvignil tovor na višino, pri tem je popustila nosilna podporna konstrukcija dvignjenega tovora, zaradi česar je tovor padel na delavca, ki se je huje telesno poškodoval. O ugotovitvah bodo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

V petek so obravnavali padec občana z lestve, slednji je s pomočjo lestve obiral češnje na domačem vrtu, pri tem je sam zdrsnil, padel na tla in se lažje telesno poškodoval.

ZA KONEC:

V tem času se pričenjajo letni dopusti in da ne boste neprijetno presenečeni ob vrnitvi z zasluženega oddiha, vas policisti vljudno prosijo, da ne objavljajte na vseh možnih socialnih omrežjih kje in kako dolgo dopustujete, da vaše odsotnosti ne izkoristijo nepridipravi.

Policisti poudarjajo, da čeprav je to slišati kot šala, je v njej veliko resnice. Policisti priporočajo, da dobro poskrbite, da nekdo od bližnjih sosedov oziroma sorodnikov v času vaše odsotnosti občasno pogleda vaše stanovanje, hišo, posest in da redno odstranjuje pošto iz nabiralnika. Z navedenimi malenkostmi in samozaščitnimi ukrepi lahko nekatera presenečenja preprečimo, čeprav seveda vsega ni mogoče, pa vendarle je bolje poskrbeti za samozaščitno ravnanje, kadar smo z doma odsotni dlje.

Pripravil: Boris Šmid, pomočnik načelnika policijske postaje, policijski inšpektor specialist I

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?