goljufija

V priporu ostal goljuf, ki je za več tisoč evrov oškodoval občanko Dravograda in občana Slovenj Gradca

Policisti Policijske postaje Dravograd so v zadnjih dneh obravnavali moškega, starega 30 let, z območja Ormoža, sicer povratnika pri izvrševanju kaznivih dejanj, ki je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij po 1. odstavku 211. člena Kazenskega zakonika. Samo v mesecu juliju letos je 30-letnik ogoljufal najmanj pet ljudi z območja Koroške ter z ljubljanskega, sevniškega in šmarskega območja.

Preberi »

Obsodba peterice, ki je goljufala pri cepljenju

Kranjsko okrajno sodišče je za vse moške, vpletene v goljufijo pri cepljenju proti covidu-19, ko se je eden od njih cepil v imenu ostalih štirih, izdalo obsodilne sodbe, ki pa še niso pravnomočne, poroča Delo. Enemu od obdolženih je bila izrečena enotna kazen desetih mesecev zapora, drugim štirim pa denarne kazni.

Preberi »

Policija ovadila moške, ki so goljufali pri cepljenju

Policisti so kazensko ovadili peterico moških iz območja Gorenjske in Ljubljane, ki so goljufali pri cepljenju. Ugotovili so namreč, da se je eden izmed njih cepil v imenu drugih, da bi ti dobili covidno potrdilo. Sodnik je zanj odredil tudi pripor, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Preberi »

Zaradi suma goljufij in ropa na Celjskem in Koroškem ovadili pet moških. Na območju PP Ravne prodajalca napadli in mu denar ukradli

Pet moških z območja Kočevja, starih od 23 do 46 let, so policisti Policijske uprave Celje kazensko ovadili zaradi suma dveh goljufij in ropa na območju policijskih postaj Velenje, Žalec in Ravne na Koroškem, v katerih so si pridobili 60.000 evrov protipravne koristi. Večina je starih znancev policije. Obstaja sum, da so oškodovali še več ljudi.

Preberi »

Policija obravnava vse več goljufij z lažnimi investicijskimi vlaganji

Ljubljanski kriminalisti so v začetku leta zaključili preiskavo kaznivega dejanja goljufije z oškodovanjem v višini 130.000 evrov iz naslova lažno prikazanega investicijskega vlaganja v kombinacijo različnih produktov (kriptovalute, zlato, vrednostni papirji, delnice, nafta) z obljubo tedenskega donosa v višini 300 odstotkov vloženih sredstev, opozarjajo na spletnih straneh policije.

Preberi »

Policija opozarja na drzne tatvine lažnih telekomunikacijskih delavcev

Policija opozarja na primere drznih tatvin, pri katerih storilci pod pretvezo, da bodo opravljali določena dela, zamotijo stanovalce, nato pa jih okradejo. Takšen primer so policisti obravnavali v sredo na območju Grosupljega. Moški se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja, sostorilcec pa je medtem ukradel več 100 evrov gotovine.

Preberi »