Search
Close this search box.

Koroški župani predlagajo omejitev gibanja znotraj regije, iz SB Slovenj Gradec pa sporočajo …

Koroški župani so danes sklenili, da na vlado naslovijo pobudo za spremembo veljavne prepovedi gibanja zunaj občine stalnega prebivališča za območje Koroške, in sicer tako, da bi se prepoved gibanja omejila na meje 12 občin regije. Koroška spada sicer med regije s srednje velikim številom potrjenih okužb, skupno jih je doslej bilo 49.

Koroški župani so sklep o pobudi za omejitev gibanja znotraj regije sprejeli na današnji videokonferenci, že četrti v času epidemije novega koronavirusa. Poleg tega so pozvali tudi regijski gospodarsko in obrtno zbornico, da podata predloge za blažitev posledic epidemije na gospodarstvo na Koroškem ter predlagata ukrepe, ki bodo omogočili čimprejšnjo vrnitev k normalnemu delovanju gospodarstva v regiji.

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec pa so danes sporočili, da zaradi ugodnega poteka epidemije sproščajo nekatere ukrepe na področju ginekološko-porodniške službe na primarni ravni, ki so veljali od začetka aprila.

Tako od srede, 22. aprila, velja, da se pod določenimi pogoji spet aktivirajo vsi dispanzerji za ženske v regiji, pri čemer pa organizacijo dela ureja vodstvo posameznega zavoda oz. koncesionar. Delo mora potekati v skladu s priporočili republiškega razširjenega strokovnega kolegija, še vedno pa med drugim ne izvajajo presejalnega programa Zora.

PREBERITE TUDI: Župani o sproščanju ukrepov in čistilni akciji

Za čas epidemije je sicer za svetovanje nosečnicam in ženskam z ginekološkimi težavami na voljo nujna telefonska številka (02 88 23 400, interna 821), ki je dosegljiva med tednom od 7. do 19. ure. Ženske pa lahko vprašanja zastavijo tudi prek elektronske pošte na gin-covid@sb-sg.si, so še sporočili iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, kjer so v sredo testirali 13 oseb s sumom na covid-19, od tega enega zaposlenega, 11 bolnikov in enega svojca. Pri enem bolniku je bil odvzet bris pozitiven.

Na Koroškem, ki ima dobrih 70.000 prebivalcev, je bilo po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje do vključno srede potrjenih 49 primerov okužb z novim koronavirusom, kar je pet več kot pred slabima dvema tednoma. Regija beleži tudi eno smrtno žrtev s potrjeno okužbo, doma je bila z območja Občine Ribnica na Pohorju.

PREBERITE TUDI: Po zadnjih podatkih NIJZ Koroška ne beleži novih okužb

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Aljoša
Aljoša
3 let nazaj

Končno pameten predlog…