zdravko počivalšek

Skupina SIJ: “V Rusijo in Belorusijo nismo in ne dobavljamo jekla ali jeklenih izdelkov za uporabo v vojaški industriji” 

Slovenska podjetja skrbno spremljajo razvoj dogodkov v Ukrajini ter z njo povezane sankcije proti Rusiji in Belorusiji. “Stopnja negotovosti je visoka za celotno evropsko gospodarstvo, zato vseh posledic v tem trenutku ne moremo predvideti,” so zapisali v Siju, kjer neposrednim posledicam niso izpostavljeni. V Krki se razmeram prilagajajo.

Preberi »

Počivalšek: Želim si čim hitrejšega sproščanja epidemioloških ukrepov, a prehitevati ne smemo

Število dnevno potrjenih okužb z novim koronavirusom v Sloveniji v zadnjem času počasi, a vztrajno upada. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ob robu vladnega obiska primorsko-notranjske regije poudaril, da si želi čim hitrejšega sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19, a da vlada pri sproščanju ne sme prehitevati.

Preberi »

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je obiskal Dravograd

Potem ko je vlada nedavno odobrila sofinanciranje projekta Žaga Otiški Vrh v višini 2,19 milijona evrov, je nosilca projekta, podjetje Lesoteka, danes obiskal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Investicija bo pomembno povečala tovrstne zmogljivosti v vzhodnem delu države in bo prvi korak, da se bo več lesa predelalo v Sloveniji, je dejal.

Preberi »

Počivalšek se zavzemam za uvedbo sistema PC in cepljenje: “Ne dovolimo, da bo peščica ljudi državo držala v šahu”

Morebitno vnovične zaprtje države bi po opozorilih gospodarskega ministra Zdravka Počivalška povzročilo njen bankrot. Koronske krize še ni konec, za njeno rešitev pa se je treba po njegovi oceni zediniti in stakniti glave. “Državne pomoči namreč ne bo več,” je dejal na današnjem omizju v Novem mestu med vladnim obiskom jugovzhodne Slovenije.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.