Minister Počivalšek s predstavniki koroških podjetij tudi o načrtovanih naložbah

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je danes mudil na Koroškem, kjer se je srečal s predstavniki podjetij v vseh treh dolinah in z nekaterimi župani. Razpravljali so o spodbudah, ki jih je razpisalo ministrstvo, ob tem pa je v izjavi za medije izrazil zadovoljstvo, ker med gospodarstveniki vlada za to veliko zanimanje.
FNZsu9jWUAIW0U-

Veseli me, da vlada veliko zanimanje gospodarstvenikov za to, da sodelujejo pri tem, ko smo se kot država odločili, da moramo narediti zeleni digitalni prehod, da se moramo usmeriti v krožno gospodarstvo. In vse to bodo lažje naredili s pomočjo spodbud iz naslova različnih evropskih fondov,” je ob obisku podjetja Stroka produkt v Radljah ob Dravi dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Po ministrovih besedah so na gospodarskem ministrstvu veseli, da upravljajo s pomembnim delom načrta za okrevanje in odpornost in znotraj teh 646 milijonov evrov je 427 milijonov evrov spodbud za raziskave, razvoj, inovacije, za investicije v gospodarstvo, za digitalizacijo, les in turizem, je naštel minister, ki je danes na Koroškem z ekipo obiskal tudi podjetji Nieros Metal v Slovenj Gradcu in Sij Ravne Systems na Ravnah na Koroškem.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije