odpoved

Kako dati odpoved?

Ne glede na razlog, zakaj odhajate, se pogosto pojavijo občutki stiske in nelagodja, ko je treba nadrejenemu sporočiti odločitev. Da bo ta izkušnja kar se da pozitivna, predvsem pa profesionalna, vam v nadaljevanju razkrivamo, na kaj morate biti pozorni, ko se odločite, da boste svojemu trenutnemu delodajalcu rekli: »Zbogom!«.

Preberi »

KGLU: “Razstavo bomo profesionalno izpeljali do konca zaradi odgovornosti do umetnikov in tiste javnosti, ki ji je v tej časih še mar za kulturo in umetnost”

Potem ko so pred enajstimi dnevi v Evropskem parlamentu potrdili odpoved razstave slovenskih umetniških del v Bruslju, ki bi bila na ogled v času predsedovanja Slovenije Svetu EU, so včeraj z ministrstva za kulturo sporočili, da je razstava potrjena. Kot so zapisali, bo postavljena pod pogoji, kot jih je določil in zahteval minister Vasko Simoniti. Odzvali so se tudi v KGLU, ki so nezadovoljni nad dogajanjem in ravnanjem ministrstva za kulturo.

Preberi »

Direktorica KGLU: Ravnanje ministra se nam zdi ponižujoče tako do umetnikov kot tudi do našega profesionalnega dela

Minister za kulturo Vasko Simoniti je razstavo slovenskih umetniških del, ki jo bi v Evropskem parlamentu med slovenskim predsedovanjem Svetu EU pripravila KGLU, odpovedal. Za odpoved razstave so v galeriji izvedeli v ponedeljek iz medijev. Iz medijev so izvedeli tudi za razloge odpovedi, ki “neosnovano temeljijo na samovoljnih odločitvah ministra za kulturo dr. Vaska Simonitija.” V KGLU, po besedah njihove direktorice, ne vidijo več možnosti za konstruktivno sodelovanje pri razstavi.

Preberi »

Odprte kuhne zaradi epidemioloških ukrepov še ne bo

Kulinarične tržnice Odprta kuhna v Ljubljani ta teden še ne bo, so sporočili organizatorji. “Dobili smo rdečo luč zaradi še vedno veljavnega odloka, ki prepoveduje uživanje hrane in pijače v bližini prevzemnega mesta,” je sporočila soustanoviteljica prireditve Alma Kochavy.

Preberi »