Tokratna Odprta kuhna v Slovenj Gradcu odpovedana. V mestu miru bo spet septembra

Edinstvena kulinarična tržnica Odprta kuhna se je tudi letos odpravila na pot po Sloveniji. Karavana najboljših obedovalnic se je letos mudila že v Novem mestu, ta konec tedna pa bi se morala ustaviti v Slovenj Gradcu. Vendar se žal ne bo.


“V soboto, 7. maja, bi morala v Slovenj Gradcu potekati Odprta kuhna, vendar jo moramo zaradi slabe vremenske napovedi žal odpovedati,” so danes sporočili organizatorji dogodka, ki so dodali, da se v Slovenj Gradcu “vidimo 10. septembra”.

Odprta kuhna letos obeležuje 10. sezono delovanja in v tem času je odigrala ključno vlogo pri razvoju močne, kreativne, raznolike, radožive in mednarodno priznane slovenske kulinarične scene. Vesel sem, da jo po zaslugi naših obiskov spoznavajo ljudje po vsej državi. Ta gostovanja so vedno posebno doživetje, vzdušje je odlično, druženje sproščeno in z veseljem se vedno znova vračamo,” je pred začetkom turneje poudaril Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne. Dodal je, da so 10. sezono Odprte kuhne zasnovali kot največjo in najboljšo doslej, zato podobno sosledje gostovanj načrtujejo tudi za jesen.

Če bi bilo vreme prizanesljivo, bi v petih čudovitih slovenskih mestih izvedli skupno kar deset obiskov, seveda pa bodo vsak sončni petek razveseljevali tudi jedce na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Vse Odprte kuhne bodo potekale v skladu z načeli organizacije okolju prijazne tržnice – jedi in pijače bodo stregli le v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, poskrbeli pa bodo tudi za možnost ustreznega ločevanja odpadkov.

Več informacij o njihovih gostovanjih najdete TUKAJ.