Search
Close this search box.

Napovedani dogodek “Vseslovensko petje s srci” je odpovedan

Kljub odpovedi dogodka zaradi slabe vremenske napovedi, pa lahko v projektu sodelujete nekoliko drugače. V nadaljevanju preverite kako.

Zaradi slabe vremenske napovedi je dogodek Vseslovensko petje s srci, jutri, 23. aprila 2024 na mestnem stadionu Ravne na Koroškem, odpovedan.

Kljub odpovedi dogodka na prostem, pa lahko v njem sodelujete tako, da zapojete doma, v šoli ali vrtcu, na delovnem mestu, na sprehodu ter posredujete fotografije in posnetke na e-naslov: oi.ravne@jskd.si ali na Facebook, ki jih bodo nato objavili.

Prepevale se bodo pesmi Zdravljica, Lipa zelenela je in Naj ljubezen združi vse ljudi. Lahko pa dodate tudi pesmi po lastnem izboru, zaželjeno pa je, da gre za ljudske pesmi, ki ohranjajo kulturno izročilo.

Vseslovensko petje s srci je neformalen praznik, ki vsako leto na dan Zelenega Jurija poveže vse generacije, vse družbene sloje, neguje slovensko kulturo in jezik, krepi narodno pripadnost in ustvarja boljše vzdušje v družbi.

Skupno prepevanje prispeva k povečanju energije, poveže ljudi v enotno zvočno celoto. To so vedeli že naši predniki, ki so ob delu vsakodnevno prepevali. Sodobni svet nas je od te prvobitnosti odtujil in osamil. Moč naroda v njegovem izročilu. V naših ljudskih pesmih najdemo vero, upanje, nauke in svarila, sporočila iz davnine. »Pesem je izročilo spomina, stik z dušo naroda«, pravi Ljoba Jenče. To naj bo poklon slovenskemu jeziku, kulturi in tradiciji ter našim prednikom.

Vir: OI JSKD Ravne na Koroškem

Dogodki

Kljub odpovedi dogodka zaradi slabe vremenske napovedi, pa lahko v projektu sodelujete nekoliko drugače. V nadaljevanju preverite kako.