minister za zdravje

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan: Z reševanjem razmer na primarnem nivoju zdravstva se mudi 

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan upa, da bi bil lahko zakon o interventnih ukrepih v zdravstvu v DZ sprejet že prihodnji teden. Namenjen je namreč takojšnji umiritvi razmer na primarnem nivoju in pridobitvi realne slike zmogljivosti sistema. Nato bo sledila reforma. “To smo obljubili, zato delamo hitro in veliko,” je dejal minister.

Preberi »

Na Koroškem porast okužb v starostni skupini pod 18 let. Pristojni napovedujejo nacionalno akcijo dnevov cepljenja

V četrtek, 9. decembra, so se v Slovenj Gradcu, v MKC na Ozarah, z ministrom Janezom Poklukarjem sestali predstavniki koroških institucij in služb (NIJZ, bolnišnica, zdravstveni domovi, Civilna zaščita, Rdeči križ, občine Dravograd, Muta in Slovenj Gradec) ter tudi trije župani: Tilen Klugler, župan MOSG, Marijana Cigala, županja Dravograda in trenutno predsedujoča Svetu koroške regije, in župan Mute, Mirko Vošner.

Preberi »

Poklukar: Vsem bolnikom bo zagotovljena nujna oskrba

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes zagotovil, da bodo ne glede na uvedbo pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) za zdravstvene preglede vsi bolniki, ki potrebujejo nujno oskrbo, to tudi prejeli. Poudaril je še, da je cepljenje proti covidu-19 ključno.

Preberi »

Poklukar: Strokovna skupina je pripravila nove odloke za vlado. Zaenkrat brezplačna hitra testiranja ostajajo

Minister za zdravje Janez Poklukar je ob današnjem obisku Rdečega križa Slovenije v Mariboru vse državljane znova zaprosil, da se udeležijo cepljenja proti covidu-19. Tudi zato, da bomo lahko še naprej izvajali programe letovanja otrok, programe za starostnike in vse ostale programe, ki jih omogoča omenjena humanitarna organizacija, je še dodal.

Preberi »

Poklukar: Za spremljanje cepljenja v pripravi aplikacija, z bolnišnicami pogovori za zagotovitev dodatnih intenzivnih postelj

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes obiskal infekcijsko kliniko UKC Ljubljana. Kot je dejal ob tej priložnosti, potrebe po intenzivnih posteljah rastejo bistveno hitreje kot v drugem valu, zato so govorili o zagotovitvi zadostnih kapacitet. Se je pa minister dotaknil tudi področja cepljenja in pojasnil, da je v pripravi posebna aplikacija.

Preberi »

Poklukar: Različice novega koronavirusa trenutno največja grožnja

Številne države so se danes na zasedanju ministrov EU za zdravje zavzele za enotno evropsko strategijo za okrepitev sekvenciranja, saj so različice novega koronavirusa ta trenutek glavna grožnja v EU, ne samo z vidika prostega gibanja in pretoka blaga, temveč tudi z vidika obremenjenosti zdravstvenih sistemov, je poudaril minister Janez Poklukar.

Preberi »

Dogodki