minister za zdravje

Poklukar: Vsem bolnikom bo zagotovljena nujna oskrba

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes zagotovil, da bodo ne glede na uvedbo pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) za zdravstvene preglede vsi bolniki, ki potrebujejo nujno oskrbo, to tudi prejeli. Poudaril je še, da je cepljenje proti covidu-19 ključno.

Preberi »

Poklukar: Strokovna skupina je pripravila nove odloke za vlado. Zaenkrat brezplačna hitra testiranja ostajajo

Minister za zdravje Janez Poklukar je ob današnjem obisku Rdečega križa Slovenije v Mariboru vse državljane znova zaprosil, da se udeležijo cepljenja proti covidu-19. Tudi zato, da bomo lahko še naprej izvajali programe letovanja otrok, programe za starostnike in vse ostale programe, ki jih omogoča omenjena humanitarna organizacija, je še dodal.

Preberi »

Poklukar: Za spremljanje cepljenja v pripravi aplikacija, z bolnišnicami pogovori za zagotovitev dodatnih intenzivnih postelj

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes obiskal infekcijsko kliniko UKC Ljubljana. Kot je dejal ob tej priložnosti, potrebe po intenzivnih posteljah rastejo bistveno hitreje kot v drugem valu, zato so govorili o zagotovitvi zadostnih kapacitet. Se je pa minister dotaknil tudi področja cepljenja in pojasnil, da je v pripravi posebna aplikacija.

Preberi »

Poklukar: Različice novega koronavirusa trenutno največja grožnja

Številne države so se danes na zasedanju ministrov EU za zdravje zavzele za enotno evropsko strategijo za okrepitev sekvenciranja, saj so različice novega koronavirusa ta trenutek glavna grožnja v EU, ne samo z vidika prostega gibanja in pretoka blaga, temveč tudi z vidika obremenjenosti zdravstvenih sistemov, je poudaril minister Janez Poklukar.

Preberi »

Poklukar: Po mnenju stroke ni razloga, da bi zaustavili cepljenje. Cepivo je varno

V Sloveniji se trenutno še ne razmišlja o zaustavitvi cepljenja proti okužbi z novim koronavirusom s cepivom podjetja AstraZeneca, potem ko so se ponekod po cepljenju pojavili zapleti, je za STA potrdila vodja posvetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović. Da bo Slovenija nadaljevala cepljenje s cepivom AstraZenece, pa je v četrtkovi oddaji 24ur zvečer poudaril tudi minister za zdravje Janez Poklukar, ki je tudi omenil, da se bo tudi sam cepil z AstroZenico. V oddaji pa je sodelovala tudi vodja vladne svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar.

Preberi »

Poklukar: V strategiji cepljenja proti covidu-19 61 cepilnih centrov, na mizi pogodba za dodatnih 349.000 cepiv Pfizerja

Posodobljena nacionalna strategija cepljenja proti covidu-19 določa 61 cepilnih centrov, od tega 13 v bolnišnicah, natančno pa opredeljuje prednostne skupine za cepljenje, je predstavil minister za zdravje Janez Poklukar. Ob tem je dejal, da imajo danes v podpisu pogodbo za dodatnih 349.000 cepiv Pfizerja, na katere računajo v drugem četrtletju.

Preberi »

Janez Poklukar postal novi minister za zdravje

DZ je podprl imenovanje Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. S tem je postal 18. minister za zdravje doslej in tretji, ki vodi ta resor, v tej vladi. Poklukar verjame, da je pred nami ključen trenutek za spremembe v zdravstvu, zato je pozval k poenotenju v skupnem cilju, da bi dosegli spremembe. Z delom na ministrstvu začenja v sredo.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.