Poklukar glede Delte: “Ni vprašanje, če bo prišla k nam, ampak kdaj bo prišla. Če ne bomo precepljeni, bomo vnovič prisiljeni v zapiranje družbe”

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes v Ljubljani med skupščino Olimpijskega komiteja - združenja športnih zvez pozval vse delegate k množičnemu cepljenju športnikov proti covidu-19.
Janez Poklukar

“Prosim, da skupaj pristopimo k cepljenju in omogočimo maksimalno delovanje družbe in športa tudi jeseni in pozimi,” je predstavnikom OKS, nacionalnih športnih panog, športnih zvez in športa za vse dejal Poklukar.

Ta je izpostavil, da šport združuje in da športniki vložijo izreden trud v svoje uspehe. Da bi ti nemoteno lahko vadili tudi jeseni in pozimi, “pa potrebujemo zadostno precepljenost v državi”.

Poklukar je naštel vrsto držav, kjer imajo trenutno že težavo z novo različico virusa Delta. “Ni vprašanje, če bo prišla k nam, ampak kdaj bo prišla. Če ne bomo precepljeni, bomo vnovič prisiljeni v zapiranje družbe.”

Dobre tri tedne pred olimpijskimi igrami v Tokiu pa je Poklukar športnikom zaželel tudi obilo sreče na tekmovanju, na katerega so se nekateri pripravljali tudi po pet let.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.