Search
Close this search box.

Poklukar: Vsem bolnikom bo zagotovljena nujna oskrba

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes zagotovil, da bodo ne glede na uvedbo pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) za zdravstvene preglede vsi bolniki, ki potrebujejo nujno oskrbo, to tudi prejeli. Poudaril je še, da je cepljenje proti covidu-19 ključno.

Poklukar je danes v izjavi medijem pojasnil, da je govoril s številnimi direktorji zdravstvenih ustanov in zdravniki iz terena, vsem je tudi pojasnil, zakaj je izpolnjevanje pogoja PCT ključno. Situacija glede epidemije covida-19 je po besedah ministra resna in je zelo pomembno, da v zdravstvenih zavodih ne vlada strah pred okužbo z novim koronavirusom. Ob tem še je še zagotovil, da bodo nujni pregledi še vedno dostopni za vse, tudi tiste, ki pogoja ne izpolnjujejo.

Zagotovil je, da v primeru, da bo pacientov pregled odpovedan in se bo kasneje njegovo zdravstveno stanje poslabšalo, ta razumljen kot nujen primer in mu bo stroka nudila vso potrebno zdravstveno oskrbo. Poudaril je, da mora zdravstvo ostati varno okolje, kjer se bolniki zdravijo in ne tvegajo okužbe z novim koronavirusom. “Zdravstvo je tukaj ogledalo vsem, kako in na kakšen način pristopiti, da bomo obvladali epidemijo,” je dejal.

Pri tem je poudaril, da je stroka vedno ocenjevala nujnost primerov. “Za vsako stanje v zdravstvu oziroma njegovo oceno, ali gre za nujno ali ne, nujno poda stroka in tukaj pač stroka, ki ob vhodu v zdravstveni zavod spremlja protokol PCT, tudi oceni, kakšna je situacija oziroma potrebe po nadaljnjih zdravstvenih storitvah,” je dejal Poklukar.

Poudaril je tudi, da je cepljenje proti covidu-19 ključno za zajezitev četrtega vala epidemije in bo ključno pripomoglo k zaščiti družbe v jeseni in med zimo.

Dogodki