invalid

Zagovornik v obravnavanem primeru, ko pred blokom ni parkirnega mesta za invalide, ni odkril diskriminacije

Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik je obravnaval primer posameznika, ki živi v blokovskem naselju in je ob možganski kapi ohromel po celotnem desnem delu telesa. Na Zagovornika se je obrnil zato, ker na parkirišču, ki je v zasebni skupni lasti etažnih lastnikov treh večstanovanjskih stavb, ni parkirnega mesta, posebej namenjenega osebam z invalidnostjo.

Preberi »

Solidarnostni dodatek predvidoma v četrtek še vojnim veteranom in invalidom

Potem ko so solidarnostni dodatek dobili upravičenci z odločbo o nezaposljivosti na podlagi zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov ter so hkrati upravičeni do varstvenega dodatka, naj bi ga v četrtek vojnim veteranom in invalidom, ki prejemajo veteranski, invalidski ali družinski dodatek, izplačalo še ministrstvo za obrambo.

Preberi »

Invalidom in vojnim veteranom danes solidarnostni dodatek

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo danes izplačalo solidarnostni dodatek po zadnjem protikoronskem zakonu vojnim veteranom, vojnim invalidom in invalidom v višini 150 evrov. Izplačilo bo prejelo 3026 upravičencev v skupni višini 453.900 evrov, so sporočili.

Preberi »

Multimodalna mobilnost: Varne poti po občinah in digitalna dostopnost za projekt splošnega družbenega pomena tudi v Vuzenici in Slovenj Gradcu (VIDEO in FOTO)

Danes je v Slovenj Gradcu potekala predstavitev projekta Multimodalna mobilnost, ki zajema varno mobilnosti za ljudi z različnimi invalidnostmi, s poudarkom na slepih in slabovidnih ter gibalno oviranih občanih in omogočanje varnih šolskih poti za otroke in šolsko mladino v izbranih občinah po Sloveniji, med katerimi sta tudi Vuzenica in Slovenj Gradec.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.