V Dravogradu za 2022 več sredstev za participativni proračun. Krajevne skupnosti že zbirajo predloge projektov

Občina Dravograd po dveh letih izvajanja participativnega proračuna ugotavlja, da je ta med občani in krajevnimi skupnostmi dobro sprejet in da je naletel na pozitivne odzive. V letih 2020 in 2021 je občina za to namenila po 100.000 evrov, za 2022 pa sredstva zvišuje na 133.000 evrov. Krajevne skupnosti že zbirajo predloge projektov.

Občino Dravograd sestavlja pet krajevnih skupnosti, ki v okviru zastavljenega participativnega proračuna sredstva prejmejo glede na število prebivalcev. Posamezne krajevne skupnosti so začele zbiranje predlogov projektov za izvedbo v prihodnjem letu.

Rok za oddajo predlogov je do prve obravnave proračuna, ki je predvideno na seji 18. novembra, se pa končna verzija predlogov potrdi z drugo obravnavo proračuna, je za STA pojasnila županja Občine Dravograd Marijana Cigala.

V letošnjem letu so v krajevnih skupnostih Občine Dravograd, kjer živi dobrih 8800 prebivalcev, že izvedli osem projektov v skupni vrednosti skoraj 37.000 evrov, v teku pa je še 11 projektov. Gre za projekte, ki po mnenju občanov izboljšujejo kakovost življenja.

Letos so že postavili preventivni merilnik hitrosti, ponekod so namestili tudi ogledala in varnostne ograje. Za pomožni večnamenski objekt v Libeličah so kupili opremo, Libeliče pa so dobile tudi otroška igrala. Za območje Dobrove so kupili komplete gasilskih miz in klopi, pri podružnični šoli Trbonje so uredili otroško igralo, na tamkajšnjem športnem igrišču pa tudi varnostno in zaščitno ograjo. Na igrišču na Viču so namestili pitnik, so za STA pojasnili na občini.

Več projektov pa je še v teku oz. so predvideni. Med drugim bodo ob igrišču v Črnečah postavili osem klopi, na igrišču v Podklancu bodo zamenjali reflektorje, v dvorani trbonjskega gasilskega društva bodo zamenjali svetila, v naselju v Dravogradu pa uredili otroška igrala. Za brunarico na Meži bodo uredili vodovod in kanalizacijo, na pešpoti ob Dravi pa postavili klopi. V Šentjanžu je predvideno igrišče za odbojko na mivki, v Bukovski vasi pa razsvetljava na športnem igrišču, še kažejo podatki občine.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije