občina

V tej koroški občini zabeležna najvišja bolniška odsotnost v državi

NIJZ je pripravil posodobljene podatke o zdravju prebivalcev v slovenskih občinah. Tudi v letošnji objavi so pri posameznih kazalnikih vidne velike razlike med občinami, na ravni države nekateri kazalniki kažejo na izboljšanje zdravja, drugi na poslabšanje. Gre pa za podatke o stanju v obdobju pred pandemijo covida-19.

Preberi »

V soboto potrdili 548 novih okužb, na Koroškem 12

V soboto so v Sloveniji opravili 2864 PCR testov in ob tem potrdili 548 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih PCR testov je bil 19,1-odstoten, je na Twitterju objavila vlada. Drugi dan zapored se je znižalo sedemdnevno povprečje potrjenih okužb. To po podatkih vlade znaša 903, dan prej je znašalo 927.

Preberi »

Med najboljšimi projekti ministrstva tudi izgradnja podjetniškega mrežnega inkubatorja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo s številnimi ukrepi in razvojnimi spodbudami pomaga slovenskemu gospodarstvu. V te namene skupaj s svojimi organizacijami vsako leto pripravijo paleto nepovratnih in povratnih možnosti financiranja za raznolike projektne priložnosti slovenskih podjetij. Najboljših 20 v 2020 je bilten ministrstva s katerim predstavljajo izbor uspešnih projektov, ki so jih podjetja in občine z njihovo pomočjo zaključila do leta 2020. Med najboljše se je uvrstil tudi projekt izgradnje podjetniškega mrežnega inkubatorja.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun