investicija

Iz proračuna ravenske občine sredstva tudi za naložbo pri Prežihovi bajti. Med večje letošnje naložbe spadajo tudi sanacije plazov

Letošnji proračun Občine Ravne na Koroškem, ki so ga svetniki soglasno potrdili na zadnji seji, predvideva rekordnih 22 milijonov evrov odhodkov. Poleg dokončanja novega vrtca, sanacije plazov in cest ter gradnje centra KO-RA med večje naložbe spada obnova gospodarskega objekta pri Prežihovi bajti, spominskem muzeju Prežihovega Voranca.

Preberi »

Ob občinskih v Mežici v načrtu tudi za več milijonov državnih vlaganj

Svetniki Občine Mežica so minuli teden s potrditvijo letošnjega rekordnega, več kot 5,5 milijona evrov vrednega proračuna dali zeleno luč za izvedbo več pomembnih naložb. Med drugim se začenja obnova pokopališča, občina pa bo precej namenila tudi za drugo infrastrukturo. V načrtu imajo tudi za več milijonov evrov državnih naložb.

Preberi »

Na Prevaljah letos precej sredstev predvidenih za sanacije plazišč

Precejšen del 12 milijonov evrov vrednega proračuna Občine Prevalje za letos, ki so ga svetniki potrdili v četrtek, bo občina po načrtih namenila za sanacije plazišč. Teh je kar nekaj nastalo zaradi neurij v zadnjih letih. Medtem se zaključuje naložba v novo čistilno napravo in del kanalizacije. Cesto skozi Prevalje naj bi obnovili do poletja.

Preberi »

V Slovenj Gradcu občina in bolnišnica načrtujeta dve garažni hiši v mestu

Že več let v Slovenj Gradcu iščejo rešitve, kako zagotoviti več parkirnih mest v širšem središču mesta in v bližini bolnišnice. Z dogovarjanjem, a hkrati z dvema ločenima projektoma občina in bolnišnica načrtujeta dve predvidoma povezani parkirni hiši s skupno okoli 450 parkirišči. Bolnišnica ob tem načrtuje še dodatne prostore za svojo dejavnost.

Preberi »

Tabova proizvodnja litij-ionskih celic bi lahko stekla v prvi polovici 2023

Odločitev vlade, da načrtovano proizvodnjo litij-ionskih celic uvrsti v veljavni načrt razvojnih programov 2021-2024 in mu nameni finančno spodbudo do višine 9,7 milijona evrov, je za Tab po besedah direktorja Bogomirja Aupriha “pomemben pozitiven korak na poti izvedbe projekta”. Proizvodnja bi lahko stekla v prvi polovici leta 2023, je napovedal.

Preberi »

Povečanje zmogljivosti Žage Otiški vrh predvidoma tudi z državno podporo

Projektu Žaga Otiški vrh, ki ga vodi koroško lesnopredelovalno podjetje Lesoteka, se obeta državna subvencija. Investicija je ocenjena na 15,26 milijona evrov, država naj bi jo podprla z 2,19 milijona evrov. Naložba bo omogočila podvojitev proizvodne kapacitete žage in 25-odstotno povečanje izkoristka predelave lesa na Koroškem.

Preberi »

DZ podprl Prednikov predlog: 1,4 milijona evrov za izgradnjo dveh krožišč na območju Raven

DZ je včeraj potrdil državna proračuna za prihodnji dve leti, ki ju je vlada pripravljala v okoliščinah postopnega okrevanja gospodarstva po epidemiji covida-19, a bo ta še naprej zahtevala visoke stroške. Leta 2022 je načrtovanih za blizu 14 milijard evrov odhodkov, izstopa visoka rast sredstev za investicije, med katerimi sta tudi dve večja projekta na območju ravenske občine. Nad čimer je še posebej navdušen koroški poslanec Jani Prednik (SD), ki je obe investiciji tudi predlagal.

Preberi »

V Dravogradu za 2022 več sredstev za participativni proračun. Krajevne skupnosti že zbirajo predloge projektov

Občina Dravograd po dveh letih izvajanja participativnega proračuna ugotavlja, da je ta med občani in krajevnimi skupnostmi dobro sprejet in da je naletel na pozitivne odzive. V letih 2020 in 2021 je občina za to namenila po 100.000 evrov, za 2022 pa sredstva zvišuje na 133.000 evrov. Krajevne skupnosti že zbirajo predloge projektov.

Preberi »

Novogradnja Šolskega centra Slovenj Gradec se bliža zaključku

Več let načrtovana naložba v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, skupno vredna 14,9 milijona evrov, se bliža zaključku. Gradnja stavbe šole je v fazi pridobivanja uporabnega dovoljenja, direktorica šolskega centra Gabrijela Kotnik pa predvideva, da bodo vsa dela in tudi dobava pohištva izvedeni do konca letošnjega koledarskega leta.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.