investicija

Občina Muta prvič z dvoletnim proračunom

Svetniki Občine Muta so nedavno potrdili občinski proračun, ki je tokrat prvič zastavljen za dve leti. Občina letos zaključuje projekt vodooskrbe, zato so odhodki proračuna letos še precej višji, kot bodo v letu 2022. Letos so predvideni v višini 7,5 milijona evrov, prihodnje leto pa v višini 3,6 milijona evrov.

Preberi »

Na Prevaljah letos močni investicijski načrti

Za Občino Prevalje bo letošnje leto, če bo uspešna na razpisih, investicijsko zelo močno. Proračun predvideva za 13,8 milijona evrov odhodkov, od tega več kot 65 odstotkov za naložbe. Največje bodo v cestno in komunalno infrastrukturo, med zanimivejše pa spada načrt ureditve Parka jezero, kjer bi svoje mesto lahko dobil tudi Muzej bralne značke.

Preberi »

V Občini Dravograd tudi letos v manjšem delu participativni proračun

Svetniki Občine Dravograd so na seji v četrtek soglasno potrdili 14,3 milijona evrov vreden proračun občine za letos, ki velik del sredstev predvideva za naložbe v komunalno in cestno infrastrukturo. Po lanskih dobrih izkušnjah tudi letos 100.000 evrov namenjajo krajevnim skupnostim za projekte, ki so jih te izbrale same.

Preberi »

Slovenjgraška občina vstopila v naložbeno zelo aktivno leto

Mestna občina Slovenj Gradec je vstopila v naložbeno zelo aktivno leto. Končuje se gradnja bloka z neprofitnimi stanovanji, v teku je gradnja bazenskega kompleksa, med večje letos načrtovane naložbe sodi tudi začetek širitev poslovne cone Pameče 3. V mestu je še naprej zelo živahna tudi stanovanjska gradnja.

Preberi »

Župan občine Ravne: Če se situacija poslabša, bi bili hitri testi za občane smiseln ukrep

Epidemiološke razmere v občini Ravne na Koroškem trenutno niso zelo kritične, če pa bi se stanje zelo poslabšalo, bi bilo financiranje hitrih testov za občane smiseln ukrep, je na srečanju z občani na daljavo danes dejal ravenski župan Tomaž Rožen. Sodelovanje z NIJZ je ocenil kot dobro, a si na občini želijo bolj konkretnih podatkov o žariščih.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun