proračun

Proračuna sprejeta, uskladitev socialnih transferjev v celoti

DZ je potrdil državna proračuna za prihodnji dve leti, ki za sanacijo po avgustovski ujmi določata skupaj 1,6 milijarde evrov sredstev. Celotni odhodki se bodo prihodnje leto povzpeli na 16,2 milijarde evrov in se nato leta 2025 nekoliko znižali. Primanjkljaj bo leta 2024 presegel tri odstotke BDP, socialni transferji se bodo uskladili v celoti.

Preberi »

V Radljah zbori občanov, v Dravogradu predlogi za participativni proračun

Občine na različne načine uresničujejo lokalno samoupravo in vključevanje predlogov občanov v proračune. Tako med drugim župan Občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik v teh dneh opravlja letne zbore občanov, kjer razpravljajo o aktivnostih v občini in načrtih. V Občini Dravograd pa še do 19. novembra zbirajo predloge za participativni proračun 2024.

Preberi »

Zaradi posledic poplav se transferji posameznikom in družinam ne bodo zvišali, prihaja pa dobra novica za upokojence

Vlada je potrdila paket proračunskih dokumentov za leti 2024 in 2025. Prioriteto za naslednji dve leti predstavlja financiranje ukrepov za odpravo posledic letošnjih poplav. V predlogu sprememb proračuna za leto 2024 je načrtovanih 14 milijard evrov prihodkov in 16,2 milijarde evrov odhodkov, za leto 2025 pa je načrtovanih 14,56 milijarde evrov prihodkov in 15,82 milijarde evrov odhodkov.

Preberi »

Redna seja Občinskega sveta Ravne: Podražitev komunalnih storitev, višji stroški ogrevanja dodatno obremenili proračun

Svetniki Občine Ravne na Koroškem so potrdili proračun občine za letos, ki je bil že ob prvem branju opisan kot okrnjen v primerjavi z lani, zdaj pa so morali vanj med drugim vključiti višje stroške za ogrevanje javnih stavb od sprva načrtovanih. Potrdili so tudi podražitev komunalnih storitev in načrte za doživljajski park narave Uršlja gora.

Preberi »

VIDEO: V Slovenj Gradcu rekorden proračun, z marcem dražji vrtec

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so na sredini seji potrdili letošnji proračun občine, ki je težak 43 milijonov evrov in je najvišji doslej. Proračun je več kot razvojno naravnan, pravijo na občini, saj bodo za naložbe namenili dobrih 60 odstotkov odhodkov. Svetniki so potrdili tudi nove cene vrtca, v povprečju višje za od 12 do 15 odstotkov.

Preberi »

Občani Raven na Koroškem lahko do 3. marca podajo pripombe na predlog proračuna

Svetniki Občine Ravne na Koroškem so minuli teden potrdili predlog letošnjega proračuna občine, hkrati pa sprejeli sklep, da se o predlogu opravi še javna razprava. Tako imajo občani do 3. marca čas podati pripombe in predloge v zvezi z načrtovanim proračunom. Proračun je sicer okrnjen v primerjavi z lani, zadolženost občine pa precejšnja.

Preberi »

Slovenjgraški svetniki na zadnji seji v tem mandatu potrdili tretji rebalans

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so na zadnji seji v tem mandatu v sredo potrdili tretji rebalans letošnjega občinskega proračuna in se seznanili s poročilom nadzornega odbora. Prav tako so dali zeleno luč za dodatne dejavnosti zavoda Spotur. V iztekajočem se mandatu so se svetniki sestal na 37 rednih, 24 dopisnih in eni izredni seji.

Preberi »