proračun

Slovenjgraška občina lani z okoli 85-odstotno realiziranim proračunom

Mestna občina Slovenj Gradec je lani realizirala nekaj manj kot 86 odstotkov v proračunu predvidenih prihodkov in dobrih 85 odstotkov predvidenih odhodkov. Številke bi bile nekoliko drugačne, če bi občina od države sproti prejemala sredstva za dve že odobreni veliki naložbi, blok in bazenski kompleks. Izvajalce tako plačuje tudi s pomočjo posojila.

Preberi »

Referendum o noveli zakona o izvrševanju proračuna po odločitvi večine v DZ nedopusten. Levica bo sklep izpodbijala na ustavnem sodišču

Poslanci so s 46 glasovi za in 31 glasovi proti na današnji seji potrdili sklep o nedopustnosti zakonodajnega referenduma o noveli zakona o izvrševanju proračuna za leti 2021 in 2022, ki investicije v vojsko izvzema iz omejitev pri prevzemanju obveznosti v breme proračuna. Levica je že napovedala, da bo sklep izpodbijala na ustavnem sodišču.

Preberi »

Velik del sredstev mežiškega proračuna za izboljšanje infrastrukture

Tudi v Občini Mežica imajo letos, podobno kot mnoge druge občine, rekordno visok proračun. Ta predvideva za skoraj 4,9 milijona evrov prihodkov in za 5,1 milijona evrov odhodkov, za razliko se bo občina zadolžila. Skoraj 40 odstotkov proračuna občina namenja za naložbe, od tega velik del za izboljšanje infrastrukture v občini.

Preberi »

Za naložbe v občini Ravne letos predvidevajo okoli sedem milijonov evrov

Največja naložba v proračunu Občine Ravne na Koroškem, ki so ga občinski svetniki potrdili v sredo, je nov vrtec, ki ga občina načrtuje pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca. Naložba, ki bi jo financirali in izvedli v dveh letih, je ocenjena na 3,1 milijona evrov, s projektom pa bo občina kandidirala za sredstva na razpisu šolskega ministrstva.

Preberi »

Na Prevaljah letos močni investicijski načrti

Za Občino Prevalje bo letošnje leto, če bo uspešna na razpisih, investicijsko zelo močno. Proračun predvideva za 13,8 milijona evrov odhodkov, od tega več kot 65 odstotkov za naložbe. Največje bodo v cestno in komunalno infrastrukturo, med zanimivejše pa spada načrt ureditve Parka jezero, kjer bi svoje mesto lahko dobil tudi Muzej bralne značke.

Preberi »

V Občini Dravograd tudi letos v manjšem delu participativni proračun

Svetniki Občine Dravograd so na seji v četrtek soglasno potrdili 14,3 milijona evrov vreden proračun občine za letos, ki velik del sredstev predvideva za naložbe v komunalno in cestno infrastrukturo. Po lanskih dobrih izkušnjah tudi letos 100.000 evrov namenjajo krajevnim skupnostim za projekte, ki so jih te izbrale same.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.