Search
Close this search box.

VIDEO: V letu 2024 v Slovenj Gradcu veliko projektov,  14 milijonov namenjenih za sanacijo cest

Na 14. seji mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec so svetniki govorili tudi o investicijah za naslednje leto.

V sredo, 20. decembra 2023, je v Slovenj Gradcu potekala 14. seja mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec. Na seji so svetniki med drugim obravnavali tudi investicije, v katere bo mestna občina vložila sredstva v naslednjem letu.

Kot je naslednji dan na novinarski konferenci povedal župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, bo največjo investicijo v naslednjem letu zagotovo predstavljala sanacija cest v občini. V proračunu za leto 2024, ki  predvideva 54,8 milijona evrov odhodkov, so vključena tudi sredstva, namenjena odpravi škode po letošnjih ujmah.

Sredstva za odpravo škode bodo predstavljala kar 67 odstotkov proračuna.  Poleg sanacije plazov, za katero bo namenjenih dobrih 7 milijonov evrov, bo občina investirala 14 milijonov evrov v sanacijo cest, kar predstavlja tudi največjo investicijo, predvideno za leto 2024. To predstavlja pravzaprav enako vsoto, kolikor so za sanacijo cest v mestni občini namenili v zadnjih desetih letih skupaj.

Ostale investicije, predvidene za naslednje leto so prizidek k zdravstvenemu domu, za katerega bo namenjenih 2 milijona evrov, izgradnja kanalizacije, kjer še čakajo na državni razpis, nov vrtec v Pamečah z večnamensko dvorano, velika verjetnost pa je, da se bo vložilo tudi v pomožno nogometno igrišče in prizidek k športni dvorani.

Seveda so to vse projekti, ki so že pripravljeni in prijavljeni znotraj CTN mehanizma, tako da na občini samo še čakajo na zeleno luč, da lahko projekte potrdijo tudi s sklepom o financiranju.  

Prav tako imajo v načrtu še druge projekte, ki bodo vključeni v novo finančno perspektivo mestne občine Slovenj Gradec, kateri, pa bo znano v naslednjem letu.

Na 14. seji mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec so svetniki govorili tudi o investicijah za naslednje leto.