Search
Close this search box.

Stranka SAB na obisku na Koroškem: Ljudje na tem območju nas poznajo po tem, da kar govorimo, tudi naredimo (VIDEO in FOTO)

Na listi stranke SAB za državnozborske volitve bodo kandidirali tudi Korošci, ki so včeraj skupaj s predsednico stranke Alenko Bratušek obiskali našo regijo. Ustavili so se v Slovenj Gradcu in na Prevaljah.

Ekipa SAB s predsednico stranke Alenko Bratušek je včeraj obiskala Velenje, Slovenj Gradec in Jamnico. V Slovenj Gradcu, kjer smo se jim pridružili z našo ekipo, sta se predstavila kandidata za državnozborske volitve Nina Mauhler in Miha Prapotnik. V Jamnici pa so razpravljali o urejanju gorskih kolesarskih poti in izzivih pri pridobivanju EU sredstev za ekološke kmetije. Pod okriljem SAB pa se bo za poslanski stolček potegovala tudi Korošica Mirjana Polovšak.

VIDEO: Izjava predsednice SAB Alenke Bratušek

Kot poudarjajo v stranki SAB, že od vsega začetka zagovarjajo socialno-liberalne vrednote. “Na tretje parlamentarne volitve – pod sloganom Pogumni. Zanesljivi. – pa gremo z ekipo 79 kandidatk in kandidatov, ki svojih volivcev niso in nikoli ne bodo razočarali. Zanesljivo ekipo sestavlja skoraj polovica žensk, kar 37, 13 sedanjih in nekdanjih poslancev, poslanka Evropskega parlamenta, 5 ministrov, doktorji znanosti, zdravnik, profesorji, pravniki, ekonomisti, uspešni podjetniki, delavci in upokojenci,” dodajajo v strani SAB.

Že drugič v zgodovini Slovenije smo se znašli pred velikimi finančnimi izzivi. Prvič pred devetimi leti se jih v SAB nismo ustrašili, temveč zbrali pogum in z ekipo preprečili bankrot in prihod Trojke. Tudi danes nam volivci lahko zaupajo, da bomo naredili, kar je treba in preprečili drugo finančno katastrofo, proti kateri drvi Slovenija. Z namenom, da onemogočimo ponovno oblast Janeza Janše in njegove koalicije, smo se povezali v KUL. Prepričani smo, da bomo v naslednji vladi dobro sodelovali tudi z Robertom Golobom,” navajajo v strani SAB in dodajajo, da se zavedajo, da brez uspešnega gospodarstva ni močne socialne države, višjih plač in višjih pokojnin, zato bomo še naprej podpirali obrtnike in podjetnike.

Naše prioritete bodo skrb za upokojence, stabilizacija javnih financ, dvig lokalne samooskrbe s hrano in pitno vodo ter energetska neodvisnost Slovenije. Za upokojence sta ključni ureditev financiranja dolgotrajne oskrbe, da otrokom ne bo treba doplačevati oskrbnine za svoje starše, in ustanovitev demografskega sklada za stabilno financiranje pokojnin,” napovedujejo v stranki, kar je na Koroškem poudarila tudi predsednica stranke.

“Naredimo, kar je treba, je naslov programa stranke SAB za državnozborske volitve. Temelji na štirih stebrih in vključuje 15 ključnih projektov, med njimi povečanje samooskrbe s hrano in zagotovitev spoštovanja v ustavo zapisane pravice do pitne vode, konsolidacijo javnih financ, ureditev dolgotrajne oskrbe za upokojence in centralizacijo nabav v zdravstvu,” pa je ob obisku Slovenj Gradca ponovno poudarila predsednica stranke Alenka Bratušek, ki je pozvala volivce, da se volitev udeležijo v čim večjem številu. “Danes naš poziv, da naj 24. aprila pride na volitve čim več ljudi, da Slovenijo postavimo nazaj na pravo pot”.

FOTOGALERIJA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
jana
jana
2 let nazaj

Izmišljevalka bi sodelovala z Robertom Golobom, ki se objema s sex predatorjem Jankovičem.

Na kozlanje nam gre.

Nikoli.

Dogodki

Na listi stranke SAB za državnozborske volitve bodo kandidirali tudi Korošci, ki so včeraj skupaj s predsednico stranke Alenko Bratušek obiskali našo regijo. Ustavili so se v Slovenj Gradcu in na Prevaljah.