VOLITVE

Zorčič: “Ko zadeve spremljaš od blizu, je jasno, da nesoglasja, ki so pokončala prejšnjo vlado, niso presežena. Vse je ostalo enako”

Predsednik DZ in podpredsednik SMC Igor Zorčič je za Siol dejal, da prvaka DeSUS Karla Erjavca ne podpirajo za mandatarja, ker je preveč neznank in bi bilo ta hip to zelo tvegano za državo. Realna se mu namreč zdi možnost, da bi bilo strmoglavljenje vlade le korak k predčasnim volitvam. Priznava pa, da je bilo med poslanci SMC nekaj pomislekov.

Preberi »

Iz politike se bo umaknila najvplivnejša ženska na svetu

Prihaja leto, ki se bo zapisalo v politično zgodovino Nemčije in sveta. Predvidoma se bo po jesenskih parlamentarnih volitvah namreč iz politike umaknila kanclerka Angela Merkel. Najvplivnejša ženska na svetu je zaznamovala zadnjih 15 let in mnogi si ne predstavljajo, kakšna bo pot Nemčije po njej.

Preberi »

Anketa: Zmaga SDS, sledita LMŠ in SD

Če bi bile volitve v državni zbor to nedeljo, bi na njih zmagala SDS, ki bi jo volilo 26,6 odstotka vprašanih. Kot še kaže anketa, ki jo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal, bi 14,5 odstotka vprašanih volilo LMŠ, 10,5 odstotka pa SD.

Preberi »

Erjavec ponovno prevzema vajeti DeSUS

Karl Erjavec se po slabem letu umika iz javnega življenja vrača na čelo DeSUS. Peti mandat mu je zaupalo 146 delegatov, protikandidat Srečko Felix Krope je dobil 71 glasov. Erjavec, ki bo na mestu predsednika DeSUS zamenjal Aleksandro Pivec, napoveduje prve sestanke z vodstvom in poslanci stranke že za ponedeljek.

Preberi »

DeSUS bo dobil novo vodstvo, favorit ponovno Erjavec

DeSUS bo danes zaključil izredni dopisni volilni kongres in razglasil novo vodstvo stranke. Favorit za predsednika je Karl Erjavec, ki se v politično igro vrača v zapletenih političnih okoliščinah, proti njemu pa je kandidiral Srečko Felix Krope. Rezultat je pomemben tudi v luči širšega političnega dogajanja, ne le za samo usodo stranke.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun