VOLITVE

Robert Golob

Vlado prvič podpira manj kot polovica vprašanih

Vlado Roberta Goloba prvič od njenega oblikovanja podpira manj kot polovica oz. 46 odstotkov vprašanih, kažejo podatki februarske ankete Mediane za POP TV. Vladi ob tem nasprotuje 40,6 odstotka vprašanih. Stranka z najvišjo podporo ostaja Gibanje Svoboda, ki bi jo, če bi bile volitve to nedeljo, obkrožilo 26,8 odstotka vprašanih.

Preberi »

Rožen razkril nova podžupana Raven na Koroškem (VIDEO)

Danes je na Ravnah potekala novinarska konferenca župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena, na kateri je novinarje seznanil s sklepi 1. redne (konstitutivne) seje Občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem v mandatu 2022-2026 in sporočil odločitev glede imenovanja novih podžupanov.

Preberi »

Danes že prvi ustanovni seji novoizvoljenih mestnih svetov

Kot prvi izmed novoizvoljenih mestnih svetov se bosta na ustanovni seji danes sešla velenjski in ptujski. Sledili jima bodo v ostalih občinah, kjer so župana izvolili že v prvem krogu, medtem ko bodo tam, kjer so imeli v nedeljo drugi krog, seje predvidoma nekoliko kasneje.

Preberi »

Volivci potrdili zakone o vladi, RTVS in dolgotrajni oskrbi

Volivci so danes odločali o uveljavitvi treh zakonskih besedil, poleg zakona o vladi še o spremembah zakonov o dolgotrajni oskrbi in noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija. S podpisi volivcev podprto zahtevo za razpis referendumov je torej vložila stranka SDS.

Preberi »

V SDS v ocenah izidov referendumov ocenili, da so bili volivci zavedeni

Poslanec SDS Branko Grims ob trenutnih izidih, po katerih referendumi o RTVS, vladi in dolgotrajni oskrbi niso uspeli, močno dvomi, da so se ljudje v celoti zavedali vsebine svojih odločitev. Izglasovali so višje davke, višji rtv-prispevek in ideološki monolit na RTVS ter se odpovedali pravicam iz dolgotrajne oskrbe za vsaj leto dni, je ocenil.

Preberi »