VOLITVE

Andrej Brglez novi predsednik AMZS. Predsednik Strokovnega sveta za varno mobilnost Ferdo Abraham, regijski predstavnik za Koroško Matjaž Kamnik

Skupščina AMZS je v ponedeljek izvolila novega prvega moža največje slovenske nevladne organizacije na področju mobilnosti in nacionalne športne zveze za motošport in karting. V UO AMZS pa ima predsednika Strokovnega sveta za varno mobilnost tudi AMD Dravograd, in sicer Ferda Abrahama, regijski predstavnik za Koroško pa je Matjaž Kamnik iz AMD Ravne na Koroškem.

Preberi »

Hojs: “Če bodo ljudje ocenili, da je bolj primerno, da odidemo prej na volitve, bomo takim predlogom in mnenjem gotovo sledili”

Možnost predčasnih volitev je povsem upravičena, v SDS pa se s predsednikom vlade in stranke Janezom Janšo o tem veliko pogovarjajo, je v oddaji Ena na ena na Pop TV dejal notranji minister Aleš Hojs. Sam je sicer prepričan, da odhod na volišča nekaj mesecev prej ne bi igral nobene vloge, saj da je ta vlada praktično v zaključku svojega mandata.

Preberi »

Udeležba na današnjem referendumu druga najvišja v zgodovini. Volivci odločno zavrnili novelo zakona o vodah

Volivci so na referendumu odločno zavrnili novelo zakona o vodah, kažejo delni neuradni izidi po preštetih 97 odstotkih glasovnic. [Proti uveljavitvi novele je glasovalo 86,53 odstotka volivcev, za pa 13,47 odstotka. Referendumska udeležba je bila druga najvišja doslej; višjo je imel le referendum, ki je leta 2007 potekal hkrati z volitvami.

Preberi »

Danes referendumsko odločanje o usodi novele zakona o vodah

Ob 7. uri se je po državi odprlo več kot 3000 volišč za glasovanje na referendumu o noveli zakona o vodah. Volivci svoj glas lahko oddajo do 19. ure, dotlej pa še vedno velja volilni molk. Kakšna je bila volja volivcev, bo znano zvečer, ko bo tudi jasno, ali bo na referendumu dosežen potreben kvorum za zavrnitev zakona.

Preberi »

Janša: “Verjamem, da so nekateri zelo na koncu z živci, ker privilegiji, na katere so bili navajeni, niso več samoumevni”

Premier Janez Janša je v pogovoru za TV Slovenija posvaril pred predčasnimi volitvami med predsedovanjem Svetu EU. Apelira na vse, da nekaj dajo na državotvornost in ugled države. Opozarja, da bodo posledice plačevale tudi naslednje vlade, če si ugled zapravimo s tem, da se sami zrušimo. Nekoliko več zdrave pameti v tem času ne bi škodilo, meni.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.