Search
Close this search box.

Slovenjgraška bolnišnica z novim svetom zavoda

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je na konstitutivni seji dobila nov svet zavoda.

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je v torek, 26. 9. 2023, na konstitutivni seji dobila nov svet zavoda za naslednje štiriletno mandatno obdobje. Za predsednika je bil izvoljen kot predstavnik ustanovitelja Primož Stošicki, za podpredsednika iz vrst zaposlenih pa Matej Repas. V novemu svetu zavoda slovenjgraške bolnišnice je vlada kot predstavnike ustanovitelje imenovala tudi dr. Mirka Prosena, mag. Marjana Podgorška in Gorazda Korošca, predstavnica zavarovancev je Katja Pokeržnik, predstavnica uporabnikov pa Darja Vrčkovnik.

Na seji je Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec sprejel Poslovnik o delu Sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec s predlaganimi spremembami in dopolnitvami in Pravilnik o volitvah članov sveta zavoda – predstavnikov delavcev bolnišnice s predlaganimi spremembami in dopolnitvami, v nadaljevanju pa se je seznanil s poslovanjem Splošne bolnišnice Slovenj Gradec v obdobju januar – avgust 2023.

Člani Sveta so vodstvo zadolžili, da do naslednje seje pripravi analizo plačila zdravstvenih storitev med primerljivimi bolnišnicami za katere je pridobila podatke od ZZZS in dopise, ki so bili v letu 2022 in v letu 2023 naslovljeni na Ministrstvo za zdravje in nanje bolnišnica ni prejela odgovorov

Naslednja seja bo predvidoma konec meseca oktobra.

Vir: SB Slovenj Gradec

Dogodki

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je na konstitutivni seji dobila nov svet zavoda.