Search
Close this search box.

Na otvoritvi Regijskega poligona v Radljah tudi obrambni minister Karl Erjavec

Včeraj, 13. 10. 2018, sta v Radljah ob Dravi potekala kar dva pomembna dogodka za koroške gasilce, in sicer otvoritev Regijskega gasilskega poligona za Koroško in uradni prevzem novega tehnično reševalnega vozila z dvigalom – TRV D, ki so ga Radeljski gasilci dobili sicer že 3. 10. 2018, danes pa jim je bilo vozilo uradno predano v uporabo.

https://www.koroskenovice.si/novice/foto-v-radljah-gradijo-prvi-poligon-v-sloveniji-ki-bo-zgrajen-v-skladu-s-projektom-gzs/

V Radljah je bil prisoten tudi minister za obrambo RS, Karl Erjavec, ki je v govoru poudaril vlogo slovenskih gasilcev v varnostnem in zaščitnem sistemu Republike Slovenije, dodal je, da je Regijski poligon nujno potreben, če želimo biti kos vsem sodobnim izzivom, in da bodo lahko gasilci kvalitetno opravljali svoje delo. Zbrane pa so pozdravili še ministrica za pravosodje RS Andreja Katič, ki je v prejšnji funkciji obrambne ministrice položila temeljni kamen za poligon, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik ter župan Občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik.

Regijski gasilski poligon bo služil usposabljanju in izobraževanju vsem koroškim gasilcem. Hkrati pa bo vadbeni plato omogočal pristajanje helikopterjev Slovenske vojske in Policije, ki prevažajo ponesrečence v okviru helikopterske nujne medicinske pomoči.

Na pomoč!