Državnozborske volitve 2022

Računalniška napaka v sistemu DVK: Koroško bo v državnem zboru zastopala tudi poslanka Alenka Helbl (VIDEO)

Kot spet kaže, bo poslanski stolček zasedla tudi Alenka Helbl iz Dravske doline, ki smo jo za bodočo poslanko razglasili že ob razglasitvi prvih neuradnih rezultatov, vendar ji je na koncu zmanjkalo nekaj glasov. Danes pa je Državna volilna komisija sporočila, da je zaradi računalniške napake DVK za šest poslanskih kandidatov napačno izračunala, da bodo postali poslanci. V SDS in Gibanju Svoboda sta se zgodili po dve napaki, po ena pa v NSi in Levici. Tako bomo imeli Korošci v državnem zboru dva poslanca, in sicer Janija Prednika iz SD in Dušana Stojanoviča iz Gibanje Svoboda ter Alenko Helbl iz vrst SDS.

Preberi »

Na volitvah v DZ glasovalo 14.593 volivcev iz tujine

Po preštetih glasovnicah, ki so prispele po pošti iz tujine, in vseh glasovnicah, ki so bile oddane na diplomatsko konzularnih predstavništvih Slovenije v tujini, so znani podatki o glasovanju v tujini. Iz tujine je skupaj glasovalo 14.593 volilnih upravičencev, so sporočili z Državne volilne komisije (DVK).

Preberi »

Mojca Erjavec: Rezultat nedeljskih volitev je dobra popotnica za jesenske lokalne volitve

V NSi so z volilnim rezultatom zelo zadovoljni. “Na olimpijskih igrah smo osvojili želeno medaljo,” je včeraj dejal predsednik stranke Matej Tonin. Z rezultatom pa je zadovoljna tudi koroška kandidatka za poslanko iz vrst NSi Mojca Erjavec, ki se ji sicer ni uspela prebiti v državni zbor, vendar kot pravi, je to “dobra popotnica za jesenske lokalne volitve”.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.