Državnozborske volitve 2022

V torek v drugem krogu predsedniških volitev predčasno glasovalo 1,56 odstotka volilnih upravičencev

Prvi dan predčasnega glasovanja v drugem krogu predsedniških volitev, ki je potekal v torek, je po podatkih okrajnih volilnih komisij svoj glas oddalo 24.760 volivcev oz. 1,56 odstotka vseh volilnih upravičencev, so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK). Predčasno je možno pred nedeljskim glasovanjem glas oddati še danes in v četrtek.

Preberi »

Glasovnice na rednih voliščih opremljene le z enim žigom DVK

Po vsej Sloveniji danes potekajo volitve predsednika republike. Na Državni volilni komisiji (DVK) ob tem v izogib napačnim informacijam, ki se pojavljajo v nekaterih medijih, poudarjajo, da so glasovnice na rednih voliščih opremljene le z enim žigom. Glasovnice na t. i. voliščih omnia pa imajo dva.

Preberi »

Računalniška napaka v sistemu DVK: Koroško bo v državnem zboru zastopala tudi poslanka Alenka Helbl (VIDEO)

Kot spet kaže, bo poslanski stolček zasedla tudi Alenka Helbl iz Dravske doline, ki smo jo za bodočo poslanko razglasili že ob razglasitvi prvih neuradnih rezultatov, vendar ji je na koncu zmanjkalo nekaj glasov. Danes pa je Državna volilna komisija sporočila, da je zaradi računalniške napake DVK za šest poslanskih kandidatov napačno izračunala, da bodo postali poslanci. V SDS in Gibanju Svoboda sta se zgodili po dve napaki, po ena pa v NSi in Levici. Tako bomo imeli Korošci v državnem zboru dva poslanca, in sicer Janija Prednika iz SD in Dušana Stojanoviča iz Gibanje Svoboda ter Alenko Helbl iz vrst SDS.

Preberi »

Na volitvah v DZ glasovalo 14.593 volivcev iz tujine

Po preštetih glasovnicah, ki so prispele po pošti iz tujine, in vseh glasovnicah, ki so bile oddane na diplomatsko konzularnih predstavništvih Slovenije v tujini, so znani podatki o glasovanju v tujini. Iz tujine je skupaj glasovalo 14.593 volilnih upravičencev, so sporočili z Državne volilne komisije (DVK).

Preberi »