Search
Close this search box.

Prednik ob ponovni izvolitvi: Rezultat je odraz dobrega dela v preteklem mandatu in uspešno izpeljane kampanje (VIDEO in FOTO)

Kot kažejo neuradni izidi današnjih parlamentarnih volitev, ostaja Ravenčan Jani Prednik v državnem zboru. Današnje rezultate volitev je s podporniki počakal na Prevaljah, kjer je dal tudi izjavo za koroške Novice.

Z rezultatom sem zadovoljen. Gotovo je odraz dobrega dela v preteklem mandatu in uspešno izpeljane kampanje. Zahvaljujem se vsem volivkam in volivcem za ponovno izkazano zaupanje. Ob tem pa zagotavljam borbo za Koroško tudi v prihodnjem mandatu,” so prve besede poslanca Janija Prednika, ob današnji razglasitvi rezultatov.

VIDEO: Izjava Janija Prednika

Na vprašanje, kako to, da se je odločil počakati na rezultate na Koroškem, glede na to, da so se številni koroški kandidati odpravili v prestolnico, je Prednik odvrnil: “Volitve so praznik demokracije in svoje volivce sem vsa štiri leta in zadnji mesec kampanje nagovarjal na Koroškem. Ni lepšega kot praznovati med svojimi ljudmi, v svojem domačem okolju.

Prednik si bo v prihodnjem mandatu prizadeval za zagotavljanje samooskrbe in s tem povezanih podpor kmetijam, prav tako za odpravo sivih lis na področju pokritosti podeželja s sodobnimi komunikacijami. Veliko naporov bo potrebnih v vlaganje na področju zdravstva in socialnega skrbstva, je že pred volitvami opomnil Prednik, ki je izpostavil tudi nižje cene oskrbnin za vrtčevske otroke. Reševanje stanovanjske problematike bi vezal na gradnjo večjega števila neprofitnih stanovanj in na nepremičninski davek, s katerim bi obdavčil prazna stanovanja in najeme na črno. Dotaknil se je tudi gospodarstva in naloge države, da pomaga podjetjem, hkrati pa spomnil na neenakopravno obdavčitev številnih delavcev migrantov.

Ob tem je še dodal, da je ne glede na izid volitev nujno potrebno sodelovanje in povezovanje preko političnih polov, saj se da v politiki marsikaj realizirati le, če se znaš pogovarjat.

FOTOGALERIJA: Utrinki iz štaba Janija Prednika na Prevaljah

Dogodki

Kot kažejo neuradni izidi današnjih parlamentarnih volitev, ostaja Ravenčan Jani Prednik v državnem zboru. Današnje rezultate volitev je s podporniki počakal na Prevaljah, kjer je dal tudi izjavo za koroške Novice.