Search
Close this search box.

Sodelujte na prireditvi S kolesom okoli Uršlje gore in se v nagradnem žrebanju potegujte za novo gorsko kolo

Že triindvajsetič se bodo kolesarji vseh starosti podali na krožno pot okrog Uršlje gore. Tako se v Slovenj Gradcu prvi vikend v septembru obeta pravi kolesarski praznik s pestrim zabavnim programom.
Fotografija je simbolična

Organizatorji dogodka vsem udeležencem svetujejo predprijavo, ki bo potekala med 29. 8. in 2. 9. 2022 v Hostlu Slovenj Gradec. Takrat bo znašala štartnina 20 evrov za odrasle in 15 evrov za otroke do 15. leta starosti. Prijava bo možna tudi na dan prireditve (med 8.00 in 9.30 na prireditvenem prostoru), za štart pa boste takrat odšteli 23 evrov (odrasli) oziroma 18 evrov (otroci).

Na kolesarjenje se lahko odpravite po dveh različnih trasah. MTB tura okoli Uršlje goreKrožna MTB tura je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi kolesi. Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga slabih 50 km. Višinska razlika od najnižje do najvišje točke je 799 m. Ob številnih vzponih in spustih na trasi sta zahtevnejša dva vzpona: s prvim se srečamo na Selah v smeri proti Poštarskemu domu, kjer se na razdalji 7 km trasa dvigne za 340 m; drugi, daljši vzpon se začne pri Ivarčkem jezeru in traja do koče na Naravskih ledinah, kjer se na razdalji 8 km pot povzpne za 600 višinskih metrov. Trasa je speljana po asfaltnih, makadamskih in gozdnih cestah, tako državnih kot lokalnih.

Družinska tura po Mestni občini Slovenj GradecKrožna družinska tura je primerna za družine in manj zmogljive kolesarje. Speljana je po asfaltnih lokalnih cestah in kolesarskih poteh po Mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 km. Od štarta vodi pot preko Legna do Šmartna pri Slovenj Gradcu, Mislinjske Dobrave in Podgorja nazaj do Slovenj Gradca.

Ne bo pa se samo kolesarilo, organizatorji napovedujejo tudi pester glasbeno zabavni program ob progi z ansamblom Vez in v cilju. Od 13. ure dalje vas bo pred hostlom zabavala skupina Ne joči pevec. Prireditev pa bo povezoval priljubljeni slovenski stand up komik Aleš Novak.

Poleg tega organizator vsem udeležencem zagotavlja:

  • kolesarsko majico,
  • malico na cilju,
  • 3-urno vstopnico za Aqualatio Slovenj Gradec,
  • sodelovanje v nagradnem žrebanju kolesarskih in drugih nagrad v skupni vrednosti 2000€; glavna nagrada je gorsko kolo, ki ga podarja glavni pokrovitelj prireditve: Trgovina in servis koles Gorko d.o.o.,
  • okrepčila na okrepčevalnicah, ki bodo postavljene ob progah.

Nagradno žrebanje se prične na dan kolesarjenja, ob 15. uri na ciljnem prizorišču. V njem lahko sodelujejo le kolesarji, ki so poravnali štartnino, izpolnili prijavni listič in tako prejeli štartno številko. Številka izžrebanega kolesarja se po izročitvi nagrade izloči iz skrinjice. Pri žrebanju glavne nagrade se vse številke ponovno vrnejo v skrinjico. V kolikor lastnik izžrebane številke v roku ene minute osebno ne prevzame nagrade, se njegov kartonček izloči iz žrebanja, nagrada pa se podeli naslednjemu izžrebanemu.

Se vidimo 3. septembra v Slovenj Gradcu. Več informacij o prireditvi in podrobnostih dogajanja najdete TUKAJ.

Dogodki

Že triindvajsetič se bodo kolesarji vseh starosti podali na krožno pot okrog Uršlje gore. Tako se v Slovenj Gradcu prvi vikend v septembru obeta pravi kolesarski praznik s pestrim zabavnim programom.