nagrada

Skupnost koroških Slovencev Pahorju podelila Kugyjevo nagrado

Skupnost koroških Slovencev in Slovenk (SKS) je včeraj v Celovcu nekdanjemu predsedniku republike Borutu Pahorju podelila Kugyjevo nagrado za zasluge pri krepitvi skupnega slovenskega kulturnega, čezmejnega in alpsko-jadranskega prostora, pa tudi za njegova prizadevanja v prid uspešnemu razvoju slovenske narodne skupnosti in sožitja na Koroškem.

Preberi »

Časopis Flegma Gimnazije Ravne najboljši na natečaju “Mi mladi smo kjut”

Na 36. Roševih dnevih, ki bodo v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) v Celju potekali 29. marca, se bo na enodnevni literarni delavnici z naslovom Resno neresni: z igro do ustvarjalnosti pod vodstvom sodobne mladinske pisateljice Neli Kodrič Filipić družilo dvajset mladih piscev in pisk, izbranih na literarnem natečaju.

Preberi »

Bodeča neža za najbolj seksistično izjavo ravnateljici Walfdorske šole Simoni Pajk. Obregnila se je nad izgledom učenk

Kolektiv Rdeče zore in uredništvo spletnega portala spol.si sta v torek podelila nečastni naziv bodeča neža za najbolj seksistično izjavo leta 2022/23. Prejela jo je ravnateljica Walfdorske šole Simona Pajk. Izjava po njihovem mnenju vsebuje sporočilo, da je za spolno nasilje kriva ženska sama, s svojim ravnanjem, vedenjem in načinom oblačenja.

Preberi »