nagrada

Priznanje Mega 2022 prejelo osem medgeneracijsko aktivnih delodajalcev

Natečaj za priznanja MEGA je biv letos spomladi izveden drugič v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt podpirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza

Preberi »

Korošica Anica Sekalo prejela nagrado za dolgoletno in uspešno izvajanje rejniške dejavnosti

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (ministrstvo) je podelilo nagrade in priznanja za delo na področju socialnega varstva in izvajanja rejniške dejavnosti za leti 2020 in 2021. Slavnostna podelitev je potekala v petek na Brdu Nagrado za življenjsko delo v letu 2021 je prejela mag. Darija Kuzmanič Korva. Nagrado pa je prejela tudi Korošica Anica Sekalo.

Preberi »

Podjetja bodo tudi letos izplačevala božičnice. Kje bodo izplačali najvišjo?

Kar nekaj podjetij se bo tudi letos odločilo za izplačilo dela plače iz naslova poslovne uspešnosti, torej trinajste plače, božičnice ali letne nagrade, čeprav marsikje višine za zdaj še niso določili. K temu je pred dnevi pozvala tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Po podatkih Fursa je lani to storilo 10.779 podjetij, manj kot leto prej.

Preberi »

Murkova listina Korošcema Marti in Alojziju Repanšku

Murkovo nagrado za izjemne znanstvene in strokovne dosežke na področju etnologije prejme etnologinja Irene Rožman Pišek, Murkovo priznanje Katja Hrobat Virloget, Murkovi listini pa je Slovensko etnološko društvo namenilo Marti in Alojziju Repanšku ter Društvu rokodelcev – Rokodelskemu centru Moravče. Slovesne podelitve zaradi epidemije ni bilo.

Preberi »

VIDEO: Svečana seja mestnega sveta ob prazniku MO Slovenj Gradec

V Slovenj Gradcu so 19. septembra, na dan, ko je leta 1989 Slovenj Gradec prejel naziv mesto – glasnik miru Združenih narodov, občinski praznik obeležili s svečano sejo Mestnega sveta, ki je potekala v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Ob tej priložnosti so podelili vsa letošnja odličja, česar v preteklem obdobju, zaradi epidemije in z njo povezanimi ukrepi, ni bilo možno izvesti.

Preberi »

Leku nagrada energetsko učinkovito podjetje 2021 (FOTO)

Skupna poraba energije na Novartisovih lokacijah v Sloveniji je ob upoštevanju povečane proizvodnje v zadnjih dveh letih upadla za 7,7 %, poraba vode pa za 15 %. Celovit energetski sistem, ki vključuje več kot 2000 meritev in zasleduje 750 kazalnikov, je podprt z aktivnim energetskim menedžmentom. Lokacije vstopajo v obdobje postopnega prehoda na uporabo obnovljivih virov energije za doseganje Novartisovih ciljev okoljske trajnosti in podnebne nevtralnosti.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.