Na Strojno “skočilo” 78 kolesarjev. Organizatorjem bilo naklonjeno tudi vreme (VIDEO in FOTO)

Danes je na Ravnah na Koroškem potekala prva prireditev v sklopu 10. obletnice Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, ki je bil ustanovljen avgusta 2011 in trenutno velja za edini aktivno delujoči mladinski svet lokalne skupnosti na Koroškem. Tradicionalni Skok na Strojno je že tretje leto zapored organiziral Mladinski svet Ravne na Koroškem. Tokrat pa jim je bilo naklonjeno tudi vreme.
IMG_8084

VIDEO: Izjava predsednika Mladinskega sveta Ravne na Koroškem Aljaža Verhovnika

Gre za kolesarsko preizkušnjo, rekreativne narave, v katero se lahko vključijo kolesarji vseh starostnih kategorij in zvrsti koles (cestno, gorsko in e-bike). Pri tem so organizatorji dirke dodali, da je bil zaradi Covid razmer tokratni skok izpeljan kot kronometer. Udeležilo se ga je 78 kolesark in kolesarjev, kar je manj kot minulo leto, vendar so organizatorji glede na trenutno situacijo v državi, zadovoljni.

Kronometer je zahteval 10km vzpona, s povprečnim naklonom klanca 5,8%, z največjim naklonom do 12,6%. Start je bil pri Mladinskem domu v Strojnski reki, cilj dirke pa v vaškem centru na Strojni. Pokale in nagrade so prejeli najboljši trije oz. najboljše tri v vsaki kategoriji.

Rezultati

Pri tem naj še omenimo, da se je lanskega oziroma drugega Skoka na Strojno udeležilo 134 kolesarjev, o čemer smo poročali TUKAJ.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije